Satamajätkä rupesi lehtimieheksi

JOURNALISTI
17.3.2016

Veli-Matti Jusi, teksti

Kuolleita: Kari Kyheröinen

Toimittaja Kari Kyheröinen kuoli 12. helmikuuta 2016 Lahdessa keuhkosyöpään. Hän oli syntynyt 29.9.1939.

Kotkan nuorten miesten tapaan Kyheröinen yritti satamahommia, mutta jo puolitoista kuukautta häntämiehenä oli liikaa. ”Säkit olivat minulle liian painavia”, hän myönsi rehellisesti.

Kari Kyheröinen teki lähes 40-vuotisen uran sanoma- ja aikakauslehdissä. Ajan ja alan tapaan opinnot Helsingin yliopistossa katkesivat, kun hän sai leipätöitä Ilta-Sanomien rikostoimittajana 1963. Sitten kutsui Pirkka. 1972 Kari vaihtoi Yhtyneisiin Kuvalehtiin (nykyinen Otavamedia) ja Seuraan. Suomen Kuvalehdessä hänen erityisalueenaan olivat ulkomaat ja urheilu.

Uudessa Suomessa Kyheröinen piipahti vuodet 1984 – 1987. Vanha veri veti ja Kari palasi Hietalahdenrannasta Länsi-Pasilaan muuttaneeseen Yhtyneisiin. Kutsujana oli SK:n tuore päätoimittaja Pekka Hyvärinen. Eläkkeelle hän jäi 63-vuotiaana Jouni Flinkkilän Seurasta 2002.

Kyheröinen oli hermoilematon vanhan liiton lehtimies: vaatimaton ja huumorintajuinen. Hän liikkui mielellään ihmisten parissa. Toimittajana hän kiersi Suomen joka kolkan ja kaikki mantereet Australiaa lukuunottamatta.

Kotkan poika oli suuri demokraatti. Hän ei pelännyt ketään, mutta kunnioitti kaikkia asemaan katsomatta.

Kirjoittaja on Kari Kyheröisen työtoveri ja ystävä.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta