Poimuri

Mediasta sanottua.

Luotettavaa mediaa voi kutsua myös JSN-mediaksi, koska sitä edustavat neuvoston toimintaperiaatteisiin sitoutuneet tiedotusvälineet. Me JSN-median edustajat teemme myös virheitä, mutta tunnustamme ne ja korjaamme. Meidän tekemisistämme saa kannella neuvostolle, äärinäkemyksiä levittävistä sivustoista ei.

Päätoimittaja Markku Huusko Uudessa Suomessa 1. maaliskuuta

 

Kukaan meistä ei katsoakseni ole sellaisessa asemassa, että voimme arvioida onko jokin sananvapauden käyttö oikein vai väärin. Mutta jos sitä käytetään siten kuin sitä tällä hetkellä käytetään, sen seuraukset ovat sellaisia, jotka vähentävät meidän sananvapauttamme tulevaisuudessa.

Talouselämän päätoimittaja Reijo Ruokanen Huomenta Suomessa 1. maaliskuuta

 

Valemedia ei ole yksin vastuussa suomalaisen keskustelukulttuurin rumentumisesta. Monet yhteiskunnalliset toimijat kuten poliitikot vähintäänkin flirttailevat valemedian kanssa tai jakavat vääristeltyjä uutisia sosiaalisessa mediassa. Toivon, että Lahden seudun kansanedustajat, valtuutetut ja johtavat virkamiehet voisivat seuraavaksi julistautua irti valemediasta.

Päätoimittaja Perttu Kauppinen Etelä-Suomen Sanomissa 4. maaliskuuta

 

Mitä sananvapaus tarkoittaa? Vapauteen liittyy vastuu sanomisesta ja sen seurauksista. Sananvapaus ei tarkoita sitä, että medialla on velvollisuus julkaista jotakin. Jokainen voi mennä lausumaan mielipiteensä vaikka torille, ihan omalla vastuullaan. Lehti julkaisee kirjoituksia päätoimittajan vastuulla.

Päätoimittaja Tiina Ojutkangas Länsi-Savossa ja Itä-Savossa 6. maaliskuuta

17.3.2016
Facebook


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta