Haaga-Helian ja Sanoman ensimmäinen ruokajournalismikoulutus järjestettiin syksyllä 2015. Minna Rautio-Pakaste, Hanna Hurtta, Petra Tuominen, Heli Nieminen ja Prisca Leclerc Ruokakuva-workshopissa.

Ruokajournalismin koulutus saa jatkoa

JOURNALISTI
25.2.2016

Nina Erho, teksti
Vessi Hämäläinen, kuva

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland järjestävät toisen ruokajournalismin opintokokonaisuuden jatkoksi viime syksynä järjestetylle.

”Ensimmäisellä kerralla tuli paljon enemmän hakemuksia ja kyselyjä kuin mitä voitiin ottaa sisään. Uskomme, että koulutukselle on edelleen tilausta”, sanoo Haaga-Helian toimittajakoulutuksen johtaja Anne Leppäjärvi.

Koulutuksen tavoite on antaa kokonaisvaltainen käsitys siitä, miten hyvät ruokajutut syntyvät ja mitä kaikkea ruokajournalismi voi olla. Uutta ovat podcastit ja videot, ja myös kirjoittamisen osuutta on lisätty.

”Aistiasioissa kirjoittaminen on loistava taito, mutta myös journalistinen pointti on tärkeä. Hyvä ruokajournalismi kertoo enemmän kuin että ruoka on hyvää – se linkittää ruoka-asiat ympäröivään maailmaan.”

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa. Kun valinnat on tehty, ohjelmaa hiotaan vielä osallistujien tarpeiden mukaan. Koulutus alkaa 4. huhtikuuta.

Ruokajournalismin opintokokonaisuus
Haku 1. 3. klo 16 asti. Hinta 1 370 euroa

 8 2019
Arkisto

Freelancereiden tulot kasvavat ja he voivat hyvin, mutta he tekevät vähemmän journalismia

”On välttämätöntä, että liitto saisi jatkossa edustaa freelancereita neuvotteluissa”, kirjoittaa Maria Pettersson.

Suolen toiminta kiinnostaa lukijoita enemmän kuin politiikka, Anu Ubaud

Helsingin Sanomien uusi päätoimittaja Anu Ubaud on tarkka yöunistaan ja siitä, ettei HS tee sisältömarkkinointiyhteistyötä Kiinan kansantasavallan kanssa.

Putinin trollit hyötyisi kriittisyydestä, mutta on tärkeä, ainutlaatuinen teos

”Kirjalla on kaksi suurta ansiota. Ensimmäinen on se, että Aro paljastaa, miten vaisusti isot yhtiöt kuten Facebook, Twitter ja Google ovat toimineet propagandaa vastaan”, kirjoittaa Anna-Lena Laurén arviossaan Jessikka Aron kirjasta.

Kiire on huumetta, kyvyttömyyttä ja usein oma valinta

”Olisiko sinulla vähemmän syövyttävää kiirettä, jos veisit asiat useammin loppuun saakka ja ottaisit vastuun päätöksistäsi”, kysyy Lauri Rotko.

När skattepengarna blev affärshemlighet

”Bara för att Finland just nu är det tredje minst korrupta landet i världen är vi på inget sätt immuna eller ens vaccinerade”, skiver Mikaela Löv.

Ylen journalismissa pitää näkyä yleisön arki

Poliitikot päättävät Ylen rahoituksesta ja tavoitteista. Näin tavoitteet vaikuttivat tasa-arvosta ja kotitöiden jakautumisesta kertovan jutun syntyyn.

Onko eropaketti hyvä diili? Siitä päättämiseen tarvitaan aikaa ja rauhaa.

Työsuhteiden päättäminen tapahtuu kaavamaisen mekaanisesti, vaikka siinä tilanteessa jos missä kaikkia pitäisi kohdella yksilöinä, kirjoittaa Tuomo Lappalainen

Uusi opiskelijalähettiläs Laura Forsén toivoo liiton puuttuvan palkattomiin harjoitteluihin

Laura Forsén aloitti lokakuun alussa Journalistiliiton opiskelijalähettiläänä. ”Uskon, että voin tuoda mukanani ajattelua 'boksin ulkopuolelta'.”

Jyrsijä ei pysynyt uskollisena latinalle

Ajatus gerbillistä oli sinänsä kaunis, kirjoittaa Ville Eloranta.

”Siellähän te olettekin”

Kuolleita: Uutisjuontaja Kari Toivonen 28. 7. 1942 Helsinki – 28. 9. 2019 Helsinki

Valoisa työkaveri on poissa

Kuolleita: Tapani Hannikainen 23. 3. 1958 Nuijamaa – 28. 9. 2019 Helsinki

”Pirzi” omistautui perheelle ja ystäville

Kuolleita: Toimistosihteeri Pirkko Vuortama 19. 6. 1940 Lappeenranta – 1. 3. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta