Parhaat palat kaikesta

JOURNALISTI
4.2.2016

Nina Erho, teksti
Heli Saarela, kuva

Juha Honkonen suunnittelee Readomin myyvän laatujournalismia kympillä kuussa.

Startup-yrittäjäksi ryhtynyt toimittaja Juha Honkonen pahoittelee jargoniaan: Readom konseptoitiin syksyllä, ja kevään aikana se devataan eli koodataan. Palvelun idea on helpottaa asiakkaan elämää kokoamalla yhteen tätä kiinnostavia juttuja kuukausimaksulla, mobiilikäyttö edellä.

”Kuukausimaksuksi on kaavailtu noin kymppiä. Toivomme, että meillä on muutaman vuoden kuluttua noin 50 000 suomalaista asiakasta”, Honkonen sanoo.

Readomin painopiste on laadukkaassa, aikakauslehtityyppisessä sisällössä. Se voi tarkoittaa yhtä hyvin Suomen Kuvalehteä, Me Naisia kuin Seiskan kovimpia uutisia. Ilokseen Honkonen ei ole löytänyt maailmalta samanlaista toteutusta.

”Yleinen konsepti on digitaalinen lehtikioski, mutta numero tai juttu kerrallaan ostaminen tahtoo olla työlästä ja näköislehtiä vierastetaan. Personoituja juttulistauksia tuottavia palveluitakin on, mutta sisältö on populaareja uutisia. Readomiin haluamme tekniikan ja sisällön parhaat palat.”

Yrittäjyyden alkuvaihe on Honkosen mielestä sujunut ällistyttävän hyvin ja aikataulussa. Tosin henkilökohtainen toimeentulo on toistaiseksi ansaittava kirjoittamalla, koska olemassa oleva rahoitus kuluu palvelun toteuttamiseen.

Kun tekninen toteutus keväällä valmistuu, sitä testaa vapaaehtoisten ryhmä, joka ehti jo lausua painavan mielipiteensä eräästä logovaihtoehdosta: se näytti Playboy-pupulta. Neuvottelut kustantajien kanssa ovat alkamassa, ja niiden eteneminen ratkaisee lanseerausajan. Periaatteessa aloittaa voitaisiin myös ulkomailta, mutta toistaiseksi tarkoitus on laajeta sinne Suomesta.

Honkonen pitää Readomin valttina, että se ei ole minkään kustantajan palvelu eikä siten herätä epäilyksiä toisissa. Tarkoitus on myös antaa sisällöntuottajille reilu osuus tuotoista ja korostaa sisältöjen laatua huomioimalla lukemiseen käytetty aika tuottojen jaossa.

”Haluamme olla enemmän kuin sovellus tai startup muiden joukossa. Tarkoitus on myös pelastaa journalismia.”5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta