JSN:ltä seitsemän langettavaa

JOURNALISTI
4.2.2016

Nina Erho, teksti

Langettavan päätöksen saivat Ilta-Sanomat, Itä-Savo, Helsingin Uutiset, Aamulehti, MTV, Kouvolan Sanomat ja Sisä-Suomen Lehti.

JSN antoi tammikuun kokouksessaan seitsemän langettavaa ja kolme vapauttavaa päätöstä. Tiedotteessaan neuvosto toteaa, että alkuvuoden langettavien ja vapauttavien välinen suhde ei ole niin paha, miltä se näyttää, koska puheenjohtaja on tehnyt itsenäisesti neljä vapauttavaa ratkaisua, jotka eivät vielä ole valitusajan kestäessä julkisia.

Langettavan päätöksen saivat Ilta-Sanomat, Itä-Savo, Helsingin Uutiset, Aamulehti, MTV, Kouvolan Sanomat ja Sisä-Suomen Lehti. Ilta- Sanomat ja Itä-Savo syyllistyivät piilomainontaan. Helsingin Uutiset ei korjannut olennaista asiavirhettä.

Aamulehti ja MTV eivät kertoneet lainaamaansa lähdettä. Kouvolan Sanomat rikkoi haastattelun ja avoimen tiedonhankinnan pelisääntöjä sekä yksityisyyden suojaa. Sisä-Suomen Lehti kertoi asiaankuulumattomasti henkilö uskonnollisesta taustasta.

Yle Keski-Suomen verkkouutista ja videota koskenut vapauttava päätös syntyi äänin 8 – 4. Kantelun mukaan Jyväskylään perustettua mini-Ikeaa käsitelleen jutun tyyli oli mainostava.

Neuvosto käsitteli myös muutoksenhakupyynnön Risto Uimosen tekemään vapauttavaan päätökseen kanteluissa virheelliseksi väitetystä Helsingin Sanomien kolumnista. Uimosen päätös jäi voimaan.

JSN valitsi myös uudet varapuheenjohtajat. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on toimituspäällikkö Jyrki Huotari MTV:stä, toinen vapaa toimittaja ja yrittäjä Pasi Kivioja ja kolmas yleisöä edustava Supersonin luova johtaja Anssi Järvinen.6 2020
Arkisto

Ylen heikentäminen ei ratkaise kaupallisen median ongelmia

Kaupallista mediaa ei tueta toiveilla euroista vaan ihan oikeilla euroilla, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Kun kyse on elämästä ja kuolemasta, päättäjille ei voi antaa työrauhaa

”Kotona pelkäävälle ihmiselle toimittajasta tulee kirjaimellisesti elintärkeä. Tappavan pandemian aikana kysymykset ovat perimmäisiä”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Suunnittelet kolumnin kirjoittamista, Tomi Einonen

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja keskustelee alaistensa kanssa, kun haluaa saada yhteiskunnalliset näkemyksensä esille.

Verkosta tuli suomalaisten tärkein uutislähde

Sanomalehtien verkkosivut ohittivat televisiolähetykset suomalaisten ykkösuutislähteenä. Verkkouutiset luetaan aiempaa useammin älypuhelimella, kertoo kansainvälinen tutkimus.

Oletko käynyt Terveydenvoinnin laitoksella?

”Yhdysrakenteet vaikuttavat joskus leviävän paikkoihin, joissa alkaa tuntua, ettei kirjoittaja enää lainkaan tiedä sääntöjen perusteita”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vad väljer just du bort från historien?

”Låt den där ena reportern göra en lite större grej på sin idé, trots att det inte direkt har att göra med pandemin. Historien tackar”, skriver Liselott Lindström.

Black isolla B:llä

”Keskustelu epätasa-arvosta ja rasismista on kuumentunut monissa amerikkalaistoimituksissa”, kirjoittaa Juha Rekola.

Syksyllä voi taas keskittyä työnhaun sijaan opiskeluun

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa, kirjoittaa Laura Forsén.

Uutismies ja kupletisti

Kuolleita: Toimittaja Janne Linnovaara 15. 6. 1970 Jämsänkoski – 28. 5. 2020 Helsinki

Porilainen monilla mausteilla

Kuolleita: Toimittaja Juha-Pekka Lammi 28. 8. 1953 Pori – 13. 4. 2020 Tampere

Asiantunteva toimittaja tallensi piano- ja urkumusiikkia

Kuolleita: Musiikkitoimittaja Leena Santalahti 21. 2. 1943 Heinola – 23. 5. 2020 Espoo

Energinen kirjallisuuden kääntäjä

Kuolleita: Suomentaja Tarja Roinila 27. 1. 1964 Jyväskylä – 19. 5. 2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta