JSN:ltä seitsemän langettavaa

JOURNALISTI
4.2.2016

Nina Erho, teksti

Langettavan päätöksen saivat Ilta-Sanomat, Itä-Savo, Helsingin Uutiset, Aamulehti, MTV, Kouvolan Sanomat ja Sisä-Suomen Lehti.

JSN antoi tammikuun kokouksessaan seitsemän langettavaa ja kolme vapauttavaa päätöstä. Tiedotteessaan neuvosto toteaa, että alkuvuoden langettavien ja vapauttavien välinen suhde ei ole niin paha, miltä se näyttää, koska puheenjohtaja on tehnyt itsenäisesti neljä vapauttavaa ratkaisua, jotka eivät vielä ole valitusajan kestäessä julkisia.

Langettavan päätöksen saivat Ilta-Sanomat, Itä-Savo, Helsingin Uutiset, Aamulehti, MTV, Kouvolan Sanomat ja Sisä-Suomen Lehti. Ilta- Sanomat ja Itä-Savo syyllistyivät piilomainontaan. Helsingin Uutiset ei korjannut olennaista asiavirhettä.

Aamulehti ja MTV eivät kertoneet lainaamaansa lähdettä. Kouvolan Sanomat rikkoi haastattelun ja avoimen tiedonhankinnan pelisääntöjä sekä yksityisyyden suojaa. Sisä-Suomen Lehti kertoi asiaankuulumattomasti henkilö uskonnollisesta taustasta.

Yle Keski-Suomen verkkouutista ja videota koskenut vapauttava päätös syntyi äänin 8 – 4. Kantelun mukaan Jyväskylään perustettua mini-Ikeaa käsitelleen jutun tyyli oli mainostava.

Neuvosto käsitteli myös muutoksenhakupyynnön Risto Uimosen tekemään vapauttavaan päätökseen kanteluissa virheelliseksi väitetystä Helsingin Sanomien kolumnista. Uimosen päätös jäi voimaan.

JSN valitsi myös uudet varapuheenjohtajat. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on toimituspäällikkö Jyrki Huotari MTV:stä, toinen vapaa toimittaja ja yrittäjä Pasi Kivioja ja kolmas yleisöä edustava Supersonin luova johtaja Anssi Järvinen.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta