Rempseä daami

JOURNALISTI
15.12.2016

Anu Pakarinen, teksti

Kirjoittaja on Anne Vihavaisen pitkäaikainen työkaveri Uutisvuoksesta.

Kuolleita: Anne Vihavainen.

Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan toimittaja Anne Vihavainen sai surmansa ampumavälikohtauksessa Imatralla 3. joulukuuta. Hän oli syntynyt Imatralla 19. maaliskuuta 1964.

Anne oli journalistina pitkälti itseoppinut. Hän opiskeli Jamilahden kansanopistossa ja Työväen akatemiassa, työskenteli Lappeenrannassa paikallisradioissa ja vuodesta 1997 alkaen Imatralla paikallislehti Uutisvuoksessa.

Hänestä kehittyi persoonallinen ja suosittu kolumnisti sekä taitava kulttuuri- ja ruokatoimittaja. Toimitusten yhdistyttyä vuonna 2012 Annesta tuli myös Etelä-Saimaan toimittaja.

Työkaverina Anne oli mahtava: suorapuheinen, luotettava, sydämellinen ja hauska. Annelta löytyi neuvot ja niksit kaikkeen, oli kyse ihmissuhdekiemuroista tai oikean viinin valinnasta. Hän oli tyylikäs ja samalla rempseä daami, jonka seurassa viihtyivät kaikki. Hän oli myös ISSY:n hallituksen pitkäaikainen jäsen.

Anne palasi vuorotteluvapaalta töihin vain muutamaa viikkoa ennen kuolemaansa, täynnä virtaa, ideoita ja elämäniloa. Työpöydälle jäi pitkä lista seuraavan viikon jutuista.

Työkavereiden lisäksi häntä kaipaavat puoliso, kaksi lasta ja suuri joukko muita läheisiä.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta