Poimuri

Mediasta sanottua.

Toimittajien pitäisi jo vähitellen ymmärtää, että kansan populistista someraivoa ei pidä ruokkia huolimattomilla otsikoilla ja juttujen aloituslauseilla. Ei sittenkään, vaikka kuinka sormet syyhyäisivät saada paljon klikkauksia. Valtaosa netin käyttäjistä ei nimittäin lue koskaan mitään muuta kuin otsikon ja korkeintaan pari ensimmäistä lausetta.

Uuninpankkopoika Saku Timonen Imagen blogissa 18. lokakuuta

 

Virheitä vilisevä ja kiireellä kyhätty journalismi on bensaa vihapropagandaa suoltavien ääriliikkeiden polttopulloihin. Huolellinen, perusteellinen ja ennakkoluuloton media sen sijaan pilaa bileet, joiden päämääränä on luoda todellisuus, jossa vahvan johtajan alaisuudessa toimiva julma poliisivaltio on ainoa vaihtoehto.

Vapaa toimittaja Jussi Korhonen Seuran blogissa 22. lokakuuta

 

Typerien ja röyhkeiden twiittausten kuittaaminen vitseiksi ei oikaise syöksykierrettä. Se ei ole uskottavaa. Tämän ovat huomanneet esimerkiksi perussuomalaiset, jotka ovat yrittäneet selittää omituisia kommenttejaan huumoriksi. Tätä tekstiä kirjoitettaessa Valavuoren lasautukset olivat Iltalehden luetuimpien juttujen listan kärjessä.

Toimittaja Ilkka Jauhiainen Markkinointi&Mainonnassa 26. lokakuuta

 

Klikkiotsikko on mennyttä maailmaa. Se ei sovi ollenkaan someen. Vastaus tarjoillaan hierarkkisesti ylhäältä alaspäin, vaikka viestintä on yhä enemmän vuorovaikutusta vertaisten kesken etenkin somessa mutta muutenkin.

Toimittaja Tommi Peltoniemi STT Viestintäpalveluiden blogissa 27. lokakuuta

3.11.2016
Facebook


« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta