Tala är silver podda är guld

JOURNALISTI
3.11.2016

Johan Svenlin, text

Vem vill betala för en podd som man kan lyssna på gratis? Ganska många har det visat sig, sedan paret Silfvenius –Öhman i september gick ut med en begäran till sina lyssnare om att stöda Magnus och Peppes podcast ekonomiskt.

”Donationerna har överträffat alla våra förväntningar. Dagligen betalar folk in. Det rör sig mellan 86 cent och upp till 60 dollar”, berättar Peppe Öhman.

Podden kommer fortsättningsvis att vara tillgänglig också för lyssnare som inte betalar.

”Ja, vi tror på frihet under ansvar. Och vi vill att folk som inte har så mycket pengar, till exempel studerande, också ska kunna lyssna på den.”

Kampanjen har ingen uttalad ekonomisk målsättning, men intäkterna ska investeras i vidareutveckling av podden.

”Vi tror absolut på viljan att betala och den feedbacken har vi också fått. Jag tror att vi rör oss mot en ekonomi med mikrobetalningar och att folk gärna betalar för innehåll de tycker är bra”, säger Öhman.4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta