Poimuri

JOURNALISTI
22.9.2016


Mediasta sanottua.

Minua ei haittaisi vastata vaikka 25 eri median toimittajalle tunnin aikana. On tärkeää, että maassamme on rikas ja vastuullinen mediakenttä, muitakin kuin etelän medioita. Se turvaa osaltaan demokratiaa.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä Viestijät.fi-sivustolla 5. syyskuuta

 

Suomalaisen median olisi syytä yhdistää voimansa. Kaupallisen median ja Yleisradion vastakkaisasettelussa on aitoa pohjaa, mutta sitä suurempi kansallinen kysymys on kotimaisen median selviytyminen. Suomalaisille on syytä tehdä uutisia, viihdettä ja kulttuuria suomeksi ja Suomessa.

Keskisuomalaisen pääkirjoitus 10. syyskuuta

 

Verkon uudet vahvat pelurit ovat kaikki nuoria. Google on 18-vuotias, Facebook 12-vuotiaana nipin napin teini-iässä. Amazon on 22, Yahoo 24 ja Twitter 10-vuotias. Kaikki nuo yhteensä ovat nuorempia kuin Yleisradio. Nuoruus on voimaa, mutta me teemme työtä sillä mielellä, että Yleisradio on olemassa ja voimissaan vielä 90 vuoden kuluttuakin.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen yhtiön verkkosivuilla 9. syyskuuta

 

Vaikka Jurvan Sanomien ulkoasu ja tekijät ovat vuosien varrella vaihtuneet, ei lehden perusajatus ole Olavi Kalajaisen ajoista muuttunut. Tärkeintä on tehdä laadukasta ja luotettavaa journalismia, joka innostaa paikallisia ihmisiä pitämään kiinni omasta identiteetistä ja kehittämään omaa pitäjää entistä paremmaksi. Uhkarohkeita tekoja kaivataan yhä.

Jurvan Sanomien pääkirjoitus 14. syyskuuta
 

EDIT 23.9.2016 klo 10.25: Oikaisu: Jouni Mölsä ei ole enää Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistöneuvos, toisin kuin painetussa Journalistissa ja verkossa julkaistun jutun alkuperäisessä versiossa todetaan. Hän on ulkoministeriön viestintäjohtaja.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta