Poimuri

JOURNALISTI
22.9.2016


Mediasta sanottua.

Minua ei haittaisi vastata vaikka 25 eri median toimittajalle tunnin aikana. On tärkeää, että maassamme on rikas ja vastuullinen mediakenttä, muitakin kuin etelän medioita. Se turvaa osaltaan demokratiaa.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä Viestijät.fi-sivustolla 5. syyskuuta

 

Suomalaisen median olisi syytä yhdistää voimansa. Kaupallisen median ja Yleisradion vastakkaisasettelussa on aitoa pohjaa, mutta sitä suurempi kansallinen kysymys on kotimaisen median selviytyminen. Suomalaisille on syytä tehdä uutisia, viihdettä ja kulttuuria suomeksi ja Suomessa.

Keskisuomalaisen pääkirjoitus 10. syyskuuta

 

Verkon uudet vahvat pelurit ovat kaikki nuoria. Google on 18-vuotias, Facebook 12-vuotiaana nipin napin teini-iässä. Amazon on 22, Yahoo 24 ja Twitter 10-vuotias. Kaikki nuo yhteensä ovat nuorempia kuin Yleisradio. Nuoruus on voimaa, mutta me teemme työtä sillä mielellä, että Yleisradio on olemassa ja voimissaan vielä 90 vuoden kuluttuakin.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen yhtiön verkkosivuilla 9. syyskuuta

 

Vaikka Jurvan Sanomien ulkoasu ja tekijät ovat vuosien varrella vaihtuneet, ei lehden perusajatus ole Olavi Kalajaisen ajoista muuttunut. Tärkeintä on tehdä laadukasta ja luotettavaa journalismia, joka innostaa paikallisia ihmisiä pitämään kiinni omasta identiteetistä ja kehittämään omaa pitäjää entistä paremmaksi. Uhkarohkeita tekoja kaivataan yhä.

Jurvan Sanomien pääkirjoitus 14. syyskuuta
 

EDIT 23.9.2016 klo 10.25: Oikaisu: Jouni Mölsä ei ole enää Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistöneuvos, toisin kuin painetussa Journalistissa ja verkossa julkaistun jutun alkuperäisessä versiossa todetaan. Hän on ulkoministeriön viestintäjohtaja.4 2019
Arkisto

Rahahautomo

Valokuvausjärjestö Finnfoto kylpee rahassa, jota se ei ole saanut jaettua kuvaajille.

"Politiikan toimittajat puhuvat liian vähän politiikan sisällöistä"

Vuoden journalistin Vappu Kaarenojan mielestä osa politiikan journalismista tuo mieleen urheilusivut.

Jos sössii lehdistönvapauden, voi heittää hyvästit demokratialle

Kansalaisen kannalta on yhdentekevää, lopettaako journalisti työskentelyn ennakkosensuurin vai netissä käydyn vihakampanjan seurauksena, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Maailma muuttuu vihamielisemmäksi toimittajia kohtaan

Suomi nousi tänä vuonna sananvapaustilaston kakkoseksi, mutta entistä harvemmassa massa tilanne on hyvä tai tyydyttävä. Kymmenen viime vuoden aikana työnsä vuoksi on kuollut yli 700 journalistia.

Freelanceriksi jääminen on heittäytymistä epävarmuuteen, jossa nirsous johtaa konkurssiin

Ennen halusin tehdä ensisijassa yhteiskunnallisesti merkittävää ja lukijaa koskettavaa journalismia. Sittemmin on valjennut yrittäjän arjen totuus, kirjoittaa Lauri Rotko.

Antaisit itse paremmat erätaukohaastattelut, Susanna Luikku

Avun toimittaja Susanna Luikku tähtäsi jääkiekkoilijaksi, mutta päätyi urheilutoimittajaksi. Hän suhtautuu kriittisesti otteluiden erätaukohaastatteluihin.

Haaga-Helian journalismiopiskelijat tarkistivat kansainvälisessä projektissa kuusi EU-väitettä. ”Työssä huomasi, miten paljon asiaa muutamaan lauseeseen saattaa sisältyä”, sanoo Emmi Syrjäniemi (oik.), joka oli mukana tarkistamassa Ville Niinistön (vihr.) twiittiä. Vierellä tarkistustyötä ohjannut lehtori Kaarina Järventaus.

Journalismin opiskelijat tarkistivat EU-väitteitä: enemmistö ”sinne päin”

EU-vaaleihin liittyvä projekti muistuttaa toimittajia tarkistamaan siteerausten faktat ja miettimään otsikoista syntyviä vaikutelmia.

Kom till Afrika, här finns plats!

När det gäller den finska marknaden för Afrikanyheter behöver jag sällan konkurrera med någon, skriver Journalistens nya kolumnist Liselott Lindström, Afrikastringer för Yle.

Ei mitään muttia – vai sittenkin pari?

Verbittömiä lauseita, mutta-sanalla alkavia virkkeitä, ja-sanan pois jättäviä listauksia. Kaikkia näkyy journalistisissa teksteissä jatkuvasti. Mutta saako näin tehdä, pohtii Ville Eloranta.

Pk-media, invandringskritik och andra ord

Vad finns inbyggt i begrepp som politisk korrekt (pk), islamisering, patriot eller i en valseger som liknas vid en tsunami, frågar Jeanette Björkqvist.

Hyvä juttu, ei kauppoja

Tuomo Pirttimaan juttukeikka Norjan vuonolle sujui kuin unelma, kunnes tuli aika kartoittaa aiheen virallista puolta.

Toimittaja aikoo erota päätoimittajan vaaliehdokkuuden takia

Sanomalehti Pohjalaisen päätoimittajan ehdokkuus eduskuntavaaleissa hiertää toimituksen ja johdon välejä.

Nuoret haluavat reunoilta kovettunutta juustosämpylää siinä missä muutkin

Nuorten hupenevaa kiinnostusta ammattiyhdistysliikkeeseen selitetään usein joko sen imago-ongelmalla tai nuorten ideologisilla valinnoilla. Syy on kuitenkin muualla, kirjoittaa liiton opiskelijalähettiläs Martta Kallionpää.

Tervetuloa takaisin

Journalistiliitossa kokeillaan, millaisia tuloksia eronneiden jäsenten takaisin houkutteleminen tuottaa, liiton tiedottaja Manu Haapalainen kirjoittaa.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta