Vakituinen työ houkuttaa

JOURNALISTI
1.9.2016

Manu Marttinen, teksti

Barometri: Selvä enemmistö Journalistin kyselyyn vastanneista pitää vakituista työsuhdetta mieluisimpana työmuotona.

Journalistin Barometrissä kysyttiin eri työskentelymuotojen mielekkyydestä. Vaihtoehtoina olivat työskentely vakituisessa työsuhteessa, freelancerina, tarvittaessa töihin tulevana tai vuokrayrityksen palkkalistoilla.

Vastaajien selvä enemmistö haluaa vakituisen työpaikan. Journalistiliiton työehtoasiamies Tytti Oras sanoo, että syy vakituisen työn suosio on yksinkertainen.

”Ihminen yleensä haluaa varmistaa sen, että pystyy asumaan ja ostamaan ruokaa ensi kuussakin. Vakituiseen työsuhteeseen liittyy ainakin mahdollisuus siihen. Myös paikkojen ja asioiden pysyvyydestä on työssä hyötyä.”

Freelancerina tai yrittäjänä työskentely miellyttää toiseksi eniten.

Huonoimpina vaihtoehtoina vastaajat pitävät tarvittaessa töihin tulemista tai vuokrayrityksen palveluksessa työskentelyä.

”Vuokratyö koetaan epävarmaksi, eikä siihen sisälly esimerkiksi yrittäjyyteen liittyvää, myönteisenä tekijänä pidettyä itsenäisyyttä, Oras sanoo.

Vastaa Barometriin: Journalisti.fi4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta