Parasta kuvajournalismia

JOURNALISTI
13.8.2015

Manu Haapalainen, teksti

Maailman parhaina palkittuja lehtikuvia voi katsella Helsingin Sanomatalossa 21. elokuuta alkaen.

Helsingin Sanomatalon näyttelyssä nähdään jo toisena vuonna peräkkäin maailman arvostetuimmassa kuvajournalismikilpailussa palkittuja kuvia. Kaikkiaan 58. World Press Photossa vuoden 2014 parhaaksi lehtikuvaksi valittiin tanskalaisen Mads Nissenin kuva pietarilaisesta miespari Jonista ja Alexista. Otos kuuluu venäläistä homofobiaa käsittelevään projektiin.

Näyttelyä sponsoroivat Canon ja Helsingin Sanomat. Toimituspäällikkö Ari Kinnari sanoo, että Hesari on hyvin mahdollisesti mukana näyttelyn saamiseksi Suomeen jatkossakin. Kinnarin mukaan valokuvan merkitys journalismissa kasvaa koko ajan. Oman lehtensä kuvajournalismin Kinnari näkee muuttuneen tabloidiin siirtymisen jälkeen vain hiukan.

”Kuvia mahtuu tietenkin lehteen aiempaa vähemmän. Näin yksittäisen kuvan arvo on helposti suurempi kuin ennen. Meille on edelleen ensiarvoisen tärkeää, että meillä on lähettää omia kuvaajiamme paikalle, kun jotakin tapahtuu.”

Näyttely kiertää sadassa kaupungissa ja 45 maassa.

World Press Photo Sanomatalossa 21. 8.  –  10. 9.

 10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta