Haaga-Helia aloittaa ruokajournalistien kouluttamisen

JOURNALISTI
13.8.2015

Nina Erho, teksti

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland järjestävät syksyllä yhdessä ruokajournalismin opintokokonaisuuden.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland järjestävät syksyllä yhdessä ruokajournalismin opintokokonaisuuden.

”Idea on, että osallistujat ovat jo kirjoittaneet ruoasta yleisölle ja pystyvät heti ottamaan käyttöön koulutuksen antia”, sanoo Haaga-Helian toimittajakoulutuksen johtaja Anne Leppäjärvi.

Koulutuksen aiheet ulottuvat resepteistä ja ruokakuvauksesta tutkivaan ruokajournalismiin ja elintarvikebisnekseen. Sisällön päätuottaja on toimittaja Pauliina Siniauer.

Koulutuksen tavoite on, että kepeänkin tyylin takana olisi aina ymmärrys rakenteista ja aito harkinta.

Osallistujat tekevät koulutuksen aikana töitään, mutta sparrattuina. Leppäjärvi toivoo koulutuksen auttavan lentoon myös uusia yhteistöitä.

Koko koulutuksen hinta on noin tuhat euroa. Ohjelma julkistetaan ja ilmoittautuminen alkaa 20. elokuuta.



5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta