Pressiklubi tekee paluuta

JOURNALISTI
20.5.2015

Manu Marttinen, teksti

Viime syksynä toimintansa lopettanut Helsingin Kansainvälinen Pressiklubi avautuu illaksi ainakin 27. toukokuuta.

 

Viime syksynä toimintansa lopettanut Helsingin Kansainvälinen Lehdistöklubi eli Pressiklubi on taas raottamassa oveaan. Viisitoista vuotta rautatieasemalla toiminut journalistien kohtauspaikka siirtyy ainakin yhdeksi illaksi Helsingin keskustan Baker´s-ravintolan kabinettiin.

Toukokuun lopulla järjestettävässä keskustelutilaisuudessa on paikalla myös Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, joka vastaa alan ajankohtaisiin kysymyksiin.

Pressiklubin hallituksen uusi puheenjohtaja on markkinointiviestintäyhtiö Zeeland Familyn tuottaja Annamari Typpö. Hän aikoo panna homman taas pyörimään kunnolla. Tarkoitus on järjestää ammatillisia tilaisuuksia sekä juhlia. Työn alla ovat muun muassa Pressin kesäjuhlat. Pysyvästä tilasta ei ole tehty ratkaisuja.

”Tämän vuoden aikana on tarkoitus testailla eri paikkoja ja katsoa, mikä toimisi parhaiten”, Typpö sanoo

Pressiklubi on RTTL:n, SAL:n ja HSY:n yhdessä ylläpitämää toimintaa, joka on avointa kaikille Suomen Journalistiliiton jäsenille.

Pressiklubi 27. 5. klo 17.30 Baker´s,
Mannerheimintie 12
Pressiklubi tarjoaa juoman.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta