Imagen blogipalkkiosta klikkiperusteisia

JOURNALISTI
21.5.2015

Manu Marttinen, teksti

Uuden blogisopimuksen mukaan palkkion saa 30 000 sivulatauksella.

A-lehtien julkaisema Image maksaa uuden blogisopimuksensa mukaan kirjoittajapalkkion vain jos teksti kerää riittävästi sivulatauksia. Tekstin on kerättävä kuukaudessa 30 000 latausta palkkion saamiseksi.

”Blogeisssa – ja Image.fi:ssä – on helppo mitata kävijöitä. Myös tulot perustuvat mainoksiin, joita kävijät tuovat. Meillä ei yksinkertaisesti ollut varaa luoda uutta palvelua muulla tavalla”, sanoo Imagen päätoimittaja Heikki Valkama.

Palkkion suuruus on viisi euroa per tuhat latausta, joten 30 000 rajan ylityksestä saa 150 euron palkkion. Jos raja ei ylity, palkkiota ei makseta. Sivulatausten määrä tarkistetaan Google Analyticsin avulla kuukausittain.

Juttupalkkion voi saada kirjoittamalla kuukaudessa esimerkiksi kymmenen juttua, jotka keräävät 3 000 sivulatausta.

”Meillä on bloggaajia, jotka kirjoittavat kerran parissa viikossa, toiset kirjoittavat päivittäin. Palkkiotapa kannustaa tuottamaan paljon sisältöä”, Valkama sanoo.

Tekstien tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajalla, joka saa myydä juttunsa myös muualle. Tekstit voivat olla myös muualla aiemmin julkaistuja.

 

Journalistiliiton työehtoasiamies Jussi Salokangas muistuttaa, että sovitulla palkkiotasolla työ ei ole taloudellisesti kannattavaa.

”Blogisti kantaa riskin artikkelin menestymisestä eikä välttämättä saa lainkaan palkkiota. Palkkio voi olla 150 euroa, vaikka juttu olisi skuuppi.”

Toimittaja-kommentaattori Markus Leikola on yksi Imagen blogisteista. Hän kertoo, että ei olisi ryhtynyt bloggaamaan ellei hänen kiinteäpalkkioinen kolumnisopimuksensa Iltalehden kanssa olisi päättynyt. Hän kertoo odottavansa kiinnostuneena mille tasolle palkkio määräytyy.

”Todella vaikea arvioida etukäteen. Itse en ole aiemmin vastaavia diilejä tehnyt. Ymmärrän kyllä periaatteen, jossa mainosrahoitteisen palvelun riskiä tasataan läpi koko ketjun”, Leikola sanoo.6 2020
Arkisto

Ylen heikentäminen ei ratkaise kaupallisen median ongelmia

Kaupallista mediaa ei tueta toiveilla euroista vaan ihan oikeilla euroilla, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Kun kyse on elämästä ja kuolemasta, päättäjille ei voi antaa työrauhaa

”Kotona pelkäävälle ihmiselle toimittajasta tulee kirjaimellisesti elintärkeä. Tappavan pandemian aikana kysymykset ovat perimmäisiä”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Suunnittelet kolumnin kirjoittamista, Tomi Einonen

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja keskustelee alaistensa kanssa, kun haluaa saada yhteiskunnalliset näkemyksensä esille.

Verkosta tuli suomalaisten tärkein uutislähde

Sanomalehtien verkkosivut ohittivat televisiolähetykset suomalaisten ykkösuutislähteenä. Verkkouutiset luetaan aiempaa useammin älypuhelimella, kertoo kansainvälinen tutkimus.

Oletko käynyt Terveydenvoinnin laitoksella?

”Yhdysrakenteet vaikuttavat joskus leviävän paikkoihin, joissa alkaa tuntua, ettei kirjoittaja enää lainkaan tiedä sääntöjen perusteita”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vad väljer just du bort från historien?

”Låt den där ena reportern göra en lite större grej på sin idé, trots att det inte direkt har att göra med pandemin. Historien tackar”, skriver Liselott Lindström.

Black isolla B:llä

”Keskustelu epätasa-arvosta ja rasismista on kuumentunut monissa amerikkalaistoimituksissa”, kirjoittaa Juha Rekola.

Syksyllä voi taas keskittyä työnhaun sijaan opiskeluun

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa, kirjoittaa Laura Forsén.

Uutismies ja kupletisti

Kuolleita: Toimittaja Janne Linnovaara 15. 6. 1970 Jämsänkoski – 28. 5. 2020 Helsinki

Porilainen monilla mausteilla

Kuolleita: Toimittaja Juha-Pekka Lammi 28. 8. 1953 Pori – 13. 4. 2020 Tampere

Asiantunteva toimittaja tallensi piano- ja urkumusiikkia

Kuolleita: Musiikkitoimittaja Leena Santalahti 21. 2. 1943 Heinola – 23. 5. 2020 Espoo

Energinen kirjallisuuden kääntäjä

Kuolleita: Suomentaja Tarja Roinila 27. 1. 1964 Jyväskylä – 19. 5. 2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta