Alma Media vähentää Lapin lehdistä

JOURNALISTI
21.5.2015

Manu Haapalainen, teksti

Alma Median pohjoisten lehtien yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluissa päädyttiin yhteensä 22 henkilötyövuoden vähennykseen.

Alma Median pohjoisten lehtien yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluissa päädyttiin yhteensä 22 henkilötyövuoden vähennykseen. Luvusta 14 henkilötyövuotta koskee toimituksia. Merkittävä uudistus on neuvotteluissa vahvistettu Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien toimitusten yhdistäminen. Pohjolan Sanomat on jatkossa alueellisella sisällöllä täydennetty Kemi-Tornion painos Lapin Kansasta. Myös kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi yhdistetään.

Lapin Kansan osastoluottamusmies Jorma Kilpeläinen sanoo yllättyneensä vähennyksen suuruudesta.

”14 henkilötyövuotta on yli viidennes Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomientoimitusvahvuudesta. Pienemmälläväellä pitäisi jatkossa tuottaa myös vahvaa verkkolehteä ja sunnuntaisin ilmestyvää näköislehteä. Kaikkiaan tuotettava sivumäärä ei vähene, vaan lisääntyy.”

Kilpeläinen sanoo yt-neuvottelujen sujuneen pääasiassa hyvässä hengessä.

”Organisaation lopullisesta vahvuudesta tosin päästiin puhumaan harmittavan myöhään. Neuvotteluissa jäi hyvin vähän aikaa ruohonjuuritason puheelle siitä, miten eri osastojen uusilla henkilöluvuilla pystytään työt tekemään.”

Manu Haapalainen4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta