Länsiväylän ihanat vuodet

JOURNALISTI
19.3.2015

Nina Erho, teksti

Länsiväylän painos nousi 15 500:sta lähes 120 000:een vuosina 1969  –   1998. Luvuilla tehtiin Suomen ilmaisjakelulehdistön ja sanomalehdistön historiaa.

”Lehden syntyessä Espoo-asioissa oli mediatyhjiö. Me loimme Espoo-henkeä”, sanoo silloinen toimituspäällikkö Markku Marttinen. Hän on yksi Länsiväylän villit vuodet -kirjan toimittajista. Kirja sisältää lehden tekijöiden muistoja noilta vuosilta.

Marttisen mielestä kirjan arvoinen oli myös toimituksen henki. Lehti veti puoleensa hyviä toimittajan alkuja, kuten Ruben Stiller, Tuomo Pietiläinen, Anu Nousiainen, Katri Merikallio ja Jari Sarasvuo. Piirtäjiksi tulivat Jouko Innanen, Pertti Hämäläinen sekä tiimi Pekka Seppänen ja Jari Pantzar.

”Imun synnytti se, että lehti oli hyvin vapaa, sitä ei emoyhtiö Asuntosäätiökään ohjaillut tai pakottanut. Meillä oli harvinaisen hyvä vakijengi, joka puhalsi yhteen hiileen. Sai toteuttaa omia ideoitaan ja paneutua asioihin.”

Marttinen epäilee, että vastaavaa virettä on nykymaailmassa vaikea saada syntymään.

Elina Hatakka, Markku Marttinen ja Mauritz Hellström (toim.): Länsiväylän villit vuodet. Media Marttinen 2015. Kirjaa myyvät Espoon yhteis-palvelupisteet ja Elina Hatakka.4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta