Risto Vuorinen odottaa selvitystä propagandistisyytteistä

JOURNALISTI
26.2.2015

Verna Leinonen, Tallinna, teksti

Ylen Viron-avustaja Risto Vuorinen toivoo, että häntä vastaan esitetyt syytteet valehtelemisesta ja propagandan levittämisestä selvitettäisiin julkisesti.

”Tavoitteeni on ollut kertoa Viron elämästä ja olen sanoutunut irti politiikasta. En yleensä keskustele Facebookissa, mutta Tuomioja-tapaus oli vain niin räikeä, että aloin keskustella siitä”, Vuorinen sanoo.

Vuorinen julkaisi suljetussa profiilissaan muun muassa entisen ulkoministerin Urmas Paetin kirjoituksen, jossa suhtaudutaan Suomen Nato-kantaan ymmärtäväisesti historian vuoksi. Jakoon lähti myös Sami Lotilan Todellinen Tallinna -blogikirjoitus, jossa väitettiin Viron presidentinkanslian kytänneen mahdollisuutta saattaa ulkoministeri Erkki Tuomioja huonoon valoon.

Tämän jälkeen Viron presidentin neuvonantaja Iivi Anna Masso syytti twiitissään Vuorista Kreml-propagandan levittämisestä ja suositteli, ettei hänelle annettaisi haastatteluja.

Julkisesti Masso on pitänyt Lotilan blogia halventavana ja tapausta esimerkkinä informaatiosodasta, jossa Viron mainetta pyritään systemaattisesti mustaamaan. Vuorinen on epäammattimainen toimittaja, koska levitti viestiä, Masso kirjoitti Facebookissa.

Vuorinen haluaisi, että syytökset käytäisiin läpi, koska muuten ne jäävät elämään.

”On rankka juttu, että yritetään tuhota toimittajan ura, jos tämä esittää mielipiteitä. Tämä on sananvapauden kannalta varoittava esimerkki”, Vuorinen sanoo.

Hän huomauttaa, että toimittajia on jo ennen häntä joutunut presidentinkanslian epäsuosioon.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta