Risto Vuorinen odottaa selvitystä propagandistisyytteistä

JOURNALISTI
26.2.2015

Verna Leinonen, Tallinna, teksti

Ylen Viron-avustaja Risto Vuorinen toivoo, että häntä vastaan esitetyt syytteet valehtelemisesta ja propagandan levittämisestä selvitettäisiin julkisesti.

”Tavoitteeni on ollut kertoa Viron elämästä ja olen sanoutunut irti politiikasta. En yleensä keskustele Facebookissa, mutta Tuomioja-tapaus oli vain niin räikeä, että aloin keskustella siitä”, Vuorinen sanoo.

Vuorinen julkaisi suljetussa profiilissaan muun muassa entisen ulkoministerin Urmas Paetin kirjoituksen, jossa suhtaudutaan Suomen Nato-kantaan ymmärtäväisesti historian vuoksi. Jakoon lähti myös Sami Lotilan Todellinen Tallinna -blogikirjoitus, jossa väitettiin Viron presidentinkanslian kytänneen mahdollisuutta saattaa ulkoministeri Erkki Tuomioja huonoon valoon.

Tämän jälkeen Viron presidentin neuvonantaja Iivi Anna Masso syytti twiitissään Vuorista Kreml-propagandan levittämisestä ja suositteli, ettei hänelle annettaisi haastatteluja.

Julkisesti Masso on pitänyt Lotilan blogia halventavana ja tapausta esimerkkinä informaatiosodasta, jossa Viron mainetta pyritään systemaattisesti mustaamaan. Vuorinen on epäammattimainen toimittaja, koska levitti viestiä, Masso kirjoitti Facebookissa.

Vuorinen haluaisi, että syytökset käytäisiin läpi, koska muuten ne jäävät elämään.

”On rankka juttu, että yritetään tuhota toimittajan ura, jos tämä esittää mielipiteitä. Tämä on sananvapauden kannalta varoittava esimerkki”, Vuorinen sanoo.

Hän huomauttaa, että toimittajia on jo ennen häntä joutunut presidentinkanslian epäsuosioon.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta