Risto Vuorinen odottaa selvitystä propagandistisyytteistä

JOURNALISTI
26.2.2015

Verna Leinonen, Tallinna, teksti

Ylen Viron-avustaja Risto Vuorinen toivoo, että häntä vastaan esitetyt syytteet valehtelemisesta ja propagandan levittämisestä selvitettäisiin julkisesti.

”Tavoitteeni on ollut kertoa Viron elämästä ja olen sanoutunut irti politiikasta. En yleensä keskustele Facebookissa, mutta Tuomioja-tapaus oli vain niin räikeä, että aloin keskustella siitä”, Vuorinen sanoo.

Vuorinen julkaisi suljetussa profiilissaan muun muassa entisen ulkoministerin Urmas Paetin kirjoituksen, jossa suhtaudutaan Suomen Nato-kantaan ymmärtäväisesti historian vuoksi. Jakoon lähti myös Sami Lotilan Todellinen Tallinna -blogikirjoitus, jossa väitettiin Viron presidentinkanslian kytänneen mahdollisuutta saattaa ulkoministeri Erkki Tuomioja huonoon valoon.

Tämän jälkeen Viron presidentin neuvonantaja Iivi Anna Masso syytti twiitissään Vuorista Kreml-propagandan levittämisestä ja suositteli, ettei hänelle annettaisi haastatteluja.

Julkisesti Masso on pitänyt Lotilan blogia halventavana ja tapausta esimerkkinä informaatiosodasta, jossa Viron mainetta pyritään systemaattisesti mustaamaan. Vuorinen on epäammattimainen toimittaja, koska levitti viestiä, Masso kirjoitti Facebookissa.

Vuorinen haluaisi, että syytökset käytäisiin läpi, koska muuten ne jäävät elämään.

”On rankka juttu, että yritetään tuhota toimittajan ura, jos tämä esittää mielipiteitä. Tämä on sananvapauden kannalta varoittava esimerkki”, Vuorinen sanoo.

Hän huomauttaa, että toimittajia on jo ennen häntä joutunut presidentinkanslian epäsuosioon.8 2020
Arkisto

Harva meistä on korvaamaton superneuvottelija

Työehtosopimukset ovat siitä käteviä, että niiden ansiosta tavan ihmisen ei juuri koskaan tarvitse huolehtia lomista, työajasta, vähimmäispalkasta tai siitä, maksetaanko sairauden ajalta palkkaa, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Onneksi minä en joudu jakamaan mediatukia

”Mediatukea olisi rehdimpää perustella työpaikkojen säilymisellä kuin demokratialla”, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Vapaapäivien pitäminen on sinulle lähinnä uuvuttavaa, Minna Holopainen

STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen tekee töitä melkein koko ajan ja on mahdollisesti itsekin tekoäly.

Näin syntyy Trendin syysmuotijuttu

Trendi tilasi stylisti ja valokuvaaja -työparilta helmikuussa syysmuotijutun. Kesällä kuvaaja ja malli vaihtuivat koronan takia. Juttu kuvattiin elokuussa kotieläintilalla.

Kielenhuollon päämaja ei ole käymässä turhaksi

”On viisainta, ettei yleiskielessä sooloilu karkaa käsistä. Tämä aika ei varsinaisesti kaipaa lisää ymmärryksen puutetta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vi måste respektera – och kredda varandra

”Vi måste respektera varandras arbete och kredda den som kreddas bör”, skriver Felicia Bredenberg.

Koronasta vauhtia muutoksiin

”Voisiko pandemiakurjuuden keskeltä löytyä jotain hyvääkin? Voidaanko esimerkiksi itsensä työllistäjille saada vihdoin pandemian vauhdittamana turvatumpi asema”, kysyy Suomen freelance-journalistien uusi puheenjohtaja Maria Markus.

Munkit ja possut

Kesätoimittaja Ilkka Vänttisen kuvissa näkyi sikoja juuri niin kuin pitikin – ja lisäksi jotain aivan muuta.

Uutistoimistotuki ehkä osaksi median koronatukea – tuen haku on alkanut

Median koronatukea voi saada journalistisen työn kustannuksiin. Myöntämisen ehtona on mainosmyynnin lasku. Erillistä uutistoimintaan suunnattua tukea on saanut aiemmin muun muassa STT.

Etävaltuusto nosti hien otsalle

Kuuluuko? Näkyykö? Journalistiliiton historian ensimmäisessä valtuuston hybridikokouksessa teknisiä pulmia ratkottiin lennosta, kirjoittaa Kira Närhi.

Herrasmies on poissa

Kuolleita: Toimittaja Matti Vainio 20. 6. 1935 Sortavala – 5. 9. 2020 Hämeenlinna

Arvostettu monitoiminainen

Kuolleita: Toimittaja Liisa Laine Oulu 25. 3. 1936 – 8. 8. 2020 Helsinki

Hjärtat klappade för nyheter och rättvisa

Döda: Journalisten Ia Henriksson 5. 1. 1974 Helsingfors – 11. 7. 2020 Helsingfors

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta