Humoristinen pohdiskelija

JOURNALISTI
26.2.2015

Simo Kattilakoski, teksti

Kuolleita: Juhani Keski-Petäjä

Kokkolalainen toimittaja Juhani Keski-Petäjä menehtyi äkillisesti Kokkolan terveyskeskuksen vuodeosastolla 25. tammikuuta.

Hän oli syntynyt vuonna 1945 himankalaiseen puusepän perheeseen. Hän opiskeli Otavan opiston kirjoittajalinjalla ja aloitti myöhemmin sosionomiopinnot Tampereen yliopistossa.

Jussi aloitti Keskipohjanmaan uutistoimittajana 1975 ja siirtyi myöhemmin lehden urheilutoimittajaksi. Hän jäi urheilutoimituksen esimiehen tehtävästä Parkinsonin taudin vuoksi sairauseläkkeelle vuonna 1998. Hänen omien sanojensa mukaan työelämä oli viisasta jättää, kun ei enää saanut käsialastaan selvää.

Jussi kiintyi jo lapsena kirjallisuuteen. Opiskeluvuosina syttynyt kiinnostus runouteen johti eläkevuosina kahden runoteoksen julkaisemiseen. Runojensa kautta hän purki myös suhdettaan Parkinsonin tautiin.

Työtoverina Jussi oli huumorintajuinen ja rauhallinen pohdiskelija, jonka kanssa oli vaikea saada riitaa aikaiseksi. Työtoveriensa luottamusta Jussi nautti toimimalla pitkään niin toimitusosastossa, Keski-Pohjanmaan sanomalehtimiesyhdistyksessä kuin myös SSL:n liittovaltuutettuna.

Kirjoittaja on Juhani Keski-Petäjän työtoveri.4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta