Poimuri

JOURNALISTI
5.2.2015


Mediasta sanottua.

Tässä siis neuvoni nuorille toimittajille: Älä edes kuvittele tienaavasi freelancerina elantoasi, vaan keksi joku muu juttu, jolla teet rahaa. Ja käytä mediaa todellisen ammattisi promoamiseen.

Toimittaja, liikemies Sami ”Hupparihörhö” Kuusela Suomen Kuvalehdessä 20. tammikuuta

 

Halusin aikoinaan toimittajan uralle, koska halusin kirjoittaa kulttuurista. Kulttuurissa kiehtoo se, että taiteessa noustaan arjen hektisyyden ja raadollisuuden yläpuolelle. Se edustaa suurempia ja kauniimpia asioita elämässä kuin päivittäinen uutisvirta.

Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen uusi esimies Hanna Mahlamäki Helsingin Sanomissa 17. tammikuuta

 

Olen yrittänyt pian 20 vuotta ymmärtää, miten internet vaikuttaa journalismin tekemiseen ja kulutukseen. Yksi tärkeimmistä oivalluksista on se, että internet-aikana ei kannata tehdä samaa kuin muut.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen Avoin Yle -blogissa 26. tammikuuta

 

Takavuosikymmeninä, ennen internetiä, toimittajia kehotettiin ilmaisemaan asiansa niin, että ”mökin mummokin” sen ymmärtää.

Toimittaja Rauli Virtanen Kepa.fi:ssä 26. tammikuuta

 

Toivon, että toimittajilla olisi aikaa juttujen tekemiseen yhtä paljon kuin bloggareilla. Toivon, että tulevaisuudessa toimittajille olisi työpaikkoja ja toivon, että toimittajat pysyvät median murroksessa ja kehityksessä mukana.

Sarjayrittäjä, bloggaaja Ilkka O. Lavas City.fi:ssä 21. tammikuuta10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta