SAL:in ja HSY:n yhdistyminen myötätuulessa

JOURNALISTI
24.11.2015

Manu Haapalainen, teksti

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton ja Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen yhdistymishanke etenee. Yhdistymistä on selvitetty viime kesästä saakka.

Yhdistysten syksyllä perustama yhteinen selvitysryhmä selvittää parhaillaan vastauksia käytännön kysymyksiin. Ryhmässä tutkitaan muun muassa, perustetaanko SAL:n ja HSY:n tilalle kokonaan uusi yhdistys vai lakkautetaanko niistä toinen, sekä millaisella mekanismilla jäsenet ja yhdistysten varallisuus siirtyvät uuteen yhdistykseen.

”Olemme olemassa jäseniämme varten. On ilman muuta selvää, että isompi yhdistys pystyy tarjoamaan jäsenilleen enemmän palveluja”, SAL:n puheenjohtaja Taru Taipale sanoo.

Yhdistykset harkitsevat parhaillaan muuttoa toisiin tiloihin Hakaniemen toimistosta. Virallista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.

Manu Haapalainen

OIKAISU: Toisin kuin painetun Journalistin 14/2015 uutisessa kerrotaan, SAL:n ja HSY:n hallitukset eivät ole vielä tehneet päätöstä siitä, esittävätkö ne yhdistyksien yhdistymistä. Yllä olevasta uutisesta on poistettu väärä tieto.

Journalistin toimitus5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta