Muutto edessä. Alma 360:n henkilöstö muuttaa Helsingin keskustan Alma-talosta Otavamedialle Pasilaan viimeistään vuoden vaihteessa. ”Kulkuluvat muihin toimituksiin lakkasivat kaupan jälkeen, mutta tervehtiminen ja kuulumisten kyseleminen jatkuvat”, sanoo pääluottamusmies Sami Turunen.

Toivo ja huoli vuorottelevat

JOURNALISTI
15.10.2015

Nina Erho, teksti
Roope Permanto, kuva

Alma Media myi asiakasviestintää tekevän Alma 360:n Otavamedialle. Kaupan käytännön seuraukset selviävät henkilöstölle asia kerrallaan.

Alma Media ilmoitti 29. syyskuuta yhdistyvänsä Talentumin kanssa ja 1. lokakuuta myyneensä asiakasviestintää tekevän Alma 360:n Otavamedialle.

”Talentum-uutisen jälkeen tsekkasimme, että siellä ei ole asiakasviestintää ja ajattelimme olevamme turvassa. Kun parin päivän päästä kerrottiin, että meidät on myyty, olihan se järkytys”, sanoo Alma 360:n pääluottamusmies Sami Turunen.

Otavamedia yhdistää Asiakasviestintänsä, Alma 360:n sekä aiemmin hankkimansa DeCo Median ja MCI Pressin yhdeksi yhtiöksi, jonka toimitusjohtaja on Mika Suortti. Sami Turusen mukaan alkushokin jälkeen uusia isäntiä kohtaan on syntynyt varovaista luottamusta ja toivoa.

”Ehkä mahdollisuutemme ovat uudessa isossa yhtiössä paremmat kuin mitä ne olisivat olleet pienenä tekijänä Alman ja Kauppalehden kyljessä. Huippumodernia Alma-taloa tulee ikävä, mutta toivomme, että perheyhtiössä suhde työntekijöihin olisi hieman inhimillisempi kuin Alman tapaisessa pörssiyhtiössä.”

 

Alma 360:n henkilöstö on jo nähnyt uudet työkaverinsa ja Otavamedian tilat, joihin se muuttaa viimeistään vuoden vaihteessa. Uuden yhtiön toimintaa miettivät integraatioryhmät ovat jo aloittaneet toimintansa.

”Luottamushenkilöiden mukanaolo on tärkeää varsinkin ryhmissä, joissa pohditaan työkulttuurien, -tapojen ja -ehtojen yhdistämistä. Meillä on kaikissa yhtiöissä paras tatsi käytännön työhön ja siihen, mitä henkilöstö ajattelee, toivoo, pelkää ja odottaa”, Turunen sanoo.

”Erilliset henkilöstöedut ovat vuosien varrella paljolti karsiutuneet, mutta työn kannalta meille tärkeitä ovat muun muassa modernit työvälineet ja etätyömahdollisuus.”

Alma 360:ssa loppuivat noin vuosi sitten edelliset yt-neuvottelut, joissa irtisanottiin 12 työntekijää. Yrityskaupasta Alma Media tiedotti, että se ei vaikuta henkilöstöön. Sittemmin uudelta johdolta on kuultu myös, että ihan kaikille työtehtäviä ei voida täysin taata.

”Nyt siirrymme vanhoina työntekijöinä ja vanhoilla sopimuksilla uuteen yhtiöön, ja työt jatkuvat toistaiseksi entiseen tapaan. Silti pitää olla realisti: kun neljä yritystä lyödään yhteen, kyllä sieltä joku saattaa olettaa jotain löysää löytyvän”, Turunen sanoo.

”Toisaalta löysät on viime vuosina aika lailla niistetty. Pitää toivoa, että fuusiolla haetaan ja saadaan sellaista lisäarvoa, joka poikii lisää työtä.”4 2020
Arkisto

Lomauttaminen koronakiireen keskellä on moraalitonta, mahdollisesti jopa laitonta

Näyttää siltä, että moni mediayritys on ilmoittanut lomautuksista ja käynyt yt-neuvottelut ”varmuuden vuoksi”. Aikeissa on paljon moraalitonta ja mahdollisesti myös laitonta, kirjoittaa Maria Pettersson.

Tuomas Peltomäki työskentelee nyt kotonaan Hyvinkäällä. Seurana Nuka-koira.

Kollegan haastatteleminen on parasta journalismia, Tuomas Peltomäki

Nyt-liitteen esimies tietää, ettei Twitterissä selviä hengissä, ellei osaa näytellä tyhmää.

Mitt i vårt livs största story

”Det som händer ställer journalisten i svår position. Vi vinner ingenting på att skapa oro, men är trots allt satta till att granska makten, att ställa våra frågor i en situation där entydlig forskning saknas”, skiver Mikaela Löv.

Näin tehdään valaistus elokuvaan

Elokuvan valaistus on tarkkaa sunnittelua. Matleena Kuusela kertoo, miten työ eteni kesällä ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan kohdalla.

Porsastelu päätyy joskus uutisiinkin

”Asiallisen uutistyylin ammattilaisillakin tuntuu olevan sisimmässään sokea piste yksittäisille värittyneille sanoille”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta