Muutto edessä. Alma 360:n henkilöstö muuttaa Helsingin keskustan Alma-talosta Otavamedialle Pasilaan viimeistään vuoden vaihteessa. ”Kulkuluvat muihin toimituksiin lakkasivat kaupan jälkeen, mutta tervehtiminen ja kuulumisten kyseleminen jatkuvat”, sanoo pääluottamusmies Sami Turunen.

Toivo ja huoli vuorottelevat

JOURNALISTI
15.10.2015

Nina Erho, teksti
Roope Permanto, kuva

Alma Media myi asiakasviestintää tekevän Alma 360:n Otavamedialle. Kaupan käytännön seuraukset selviävät henkilöstölle asia kerrallaan.

Alma Media ilmoitti 29. syyskuuta yhdistyvänsä Talentumin kanssa ja 1. lokakuuta myyneensä asiakasviestintää tekevän Alma 360:n Otavamedialle.

”Talentum-uutisen jälkeen tsekkasimme, että siellä ei ole asiakasviestintää ja ajattelimme olevamme turvassa. Kun parin päivän päästä kerrottiin, että meidät on myyty, olihan se järkytys”, sanoo Alma 360:n pääluottamusmies Sami Turunen.

Otavamedia yhdistää Asiakasviestintänsä, Alma 360:n sekä aiemmin hankkimansa DeCo Median ja MCI Pressin yhdeksi yhtiöksi, jonka toimitusjohtaja on Mika Suortti. Sami Turusen mukaan alkushokin jälkeen uusia isäntiä kohtaan on syntynyt varovaista luottamusta ja toivoa.

”Ehkä mahdollisuutemme ovat uudessa isossa yhtiössä paremmat kuin mitä ne olisivat olleet pienenä tekijänä Alman ja Kauppalehden kyljessä. Huippumodernia Alma-taloa tulee ikävä, mutta toivomme, että perheyhtiössä suhde työntekijöihin olisi hieman inhimillisempi kuin Alman tapaisessa pörssiyhtiössä.”

 

Alma 360:n henkilöstö on jo nähnyt uudet työkaverinsa ja Otavamedian tilat, joihin se muuttaa viimeistään vuoden vaihteessa. Uuden yhtiön toimintaa miettivät integraatioryhmät ovat jo aloittaneet toimintansa.

”Luottamushenkilöiden mukanaolo on tärkeää varsinkin ryhmissä, joissa pohditaan työkulttuurien, -tapojen ja -ehtojen yhdistämistä. Meillä on kaikissa yhtiöissä paras tatsi käytännön työhön ja siihen, mitä henkilöstö ajattelee, toivoo, pelkää ja odottaa”, Turunen sanoo.

”Erilliset henkilöstöedut ovat vuosien varrella paljolti karsiutuneet, mutta työn kannalta meille tärkeitä ovat muun muassa modernit työvälineet ja etätyömahdollisuus.”

Alma 360:ssa loppuivat noin vuosi sitten edelliset yt-neuvottelut, joissa irtisanottiin 12 työntekijää. Yrityskaupasta Alma Media tiedotti, että se ei vaikuta henkilöstöön. Sittemmin uudelta johdolta on kuultu myös, että ihan kaikille työtehtäviä ei voida täysin taata.

”Nyt siirrymme vanhoina työntekijöinä ja vanhoilla sopimuksilla uuteen yhtiöön, ja työt jatkuvat toistaiseksi entiseen tapaan. Silti pitää olla realisti: kun neljä yritystä lyödään yhteen, kyllä sieltä joku saattaa olettaa jotain löysää löytyvän”, Turunen sanoo.

”Toisaalta löysät on viime vuosina aika lailla niistetty. Pitää toivoa, että fuusiolla haetaan ja saadaan sellaista lisäarvoa, joka poikii lisää työtä.”6 2020
Arkisto

Ylen heikentäminen ei ratkaise kaupallisen median ongelmia

Kaupallista mediaa ei tueta toiveilla euroista vaan ihan oikeilla euroilla, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Kun kyse on elämästä ja kuolemasta, päättäjille ei voi antaa työrauhaa

”Kotona pelkäävälle ihmiselle toimittajasta tulee kirjaimellisesti elintärkeä. Tappavan pandemian aikana kysymykset ovat perimmäisiä”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Suunnittelet kolumnin kirjoittamista, Tomi Einonen

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja keskustelee alaistensa kanssa, kun haluaa saada yhteiskunnalliset näkemyksensä esille.

Verkosta tuli suomalaisten tärkein uutislähde

Sanomalehtien verkkosivut ohittivat televisiolähetykset suomalaisten ykkösuutislähteenä. Verkkouutiset luetaan aiempaa useammin älypuhelimella, kertoo kansainvälinen tutkimus.

Oletko käynyt Terveydenvoinnin laitoksella?

”Yhdysrakenteet vaikuttavat joskus leviävän paikkoihin, joissa alkaa tuntua, ettei kirjoittaja enää lainkaan tiedä sääntöjen perusteita”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Vad väljer just du bort från historien?

”Låt den där ena reportern göra en lite större grej på sin idé, trots att det inte direkt har att göra med pandemin. Historien tackar”, skriver Liselott Lindström.

Black isolla B:llä

”Keskustelu epätasa-arvosta ja rasismista on kuumentunut monissa amerikkalaistoimituksissa”, kirjoittaa Juha Rekola.

Syksyllä voi taas keskittyä työnhaun sijaan opiskeluun

Journalistiliiton suositus kesätyöntekijöiden rekrytoinnin aikataulusta on saamassa jatkoa, kirjoittaa Laura Forsén.

Uutismies ja kupletisti

Kuolleita: Toimittaja Janne Linnovaara 15. 6. 1970 Jämsänkoski – 28. 5. 2020 Helsinki

Porilainen monilla mausteilla

Kuolleita: Toimittaja Juha-Pekka Lammi 28. 8. 1953 Pori – 13. 4. 2020 Tampere

Asiantunteva toimittaja tallensi piano- ja urkumusiikkia

Kuolleita: Musiikkitoimittaja Leena Santalahti 21. 2. 1943 Heinola – 23. 5. 2020 Espoo

Energinen kirjallisuuden kääntäjä

Kuolleita: Suomentaja Tarja Roinila 27. 1. 1964 Jyväskylä – 19. 5. 2020 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta