Kohti uutta aikkaripolvea

JOURNALISTI
24.9.2015

Nina Erho, teksti

Magazine Symposium järjestetään Helsingissä 28. lokakuuta. Aiheena on Muutu ja menesty.

Aikakauslehtialan järjestöjen ja tutkijoiden järjestämän Magazine Symposiumin aiheena on tänä vuonna Muutu ja menesty. Yksi puhujista on Allerin digipäätoimittajana hiljattain aloittanut Veera Luoma-aho, joka sitä ennen päätoimitti viimeisen printti-Olivian.

Luoma-aho sanoo, että suru yt-neuvottelujen päätteeksi menetetyistä toimituksen työpaikoista jatkuu, mutta samaan aikaan on pakko katsoa tulevaan. Siksi hän kysyi lukijoilta netissä, miten Olivian ääni ja asenne voisivat jatkua uusissa kanavissa.

”Viestejä tuli paljon, ja niissä pohdittiin omaa median käyttöä, sen muutosta ja sitä, mistä voisi jatkossa maksaa. Moni harmitteli, ettei ollut tajunnut lehden tilaamisen olevan niin tärkeää.”

Vastauksista syntyi oivallus, että tilaajia olisi pitänyt sitouttaa järjestelmällisemmin.

”Viimeisissä lehdissä kerroimme myös journalistisessa sisällössä, että Olivia on lopetusuhan alla, mutta tilaamisen tärkeyttä lehden säilymiselle olisi pitänyt korostaa koko ajan. Toimituksen olisi pitänyt näkyä myös tilaajakampanjoissa, jotka ovat perinteisesti lehden sisällöstä erillään.”

Luoma-ahon mukaan aikkaripiireissäkään ei aina ymmärretä, miten tärkeitä kestotilaukset ovat.

”Vaikka irtonumeromyynti kasvattaa lukijamääriä, se on enemmän markkinointia. Olivian printin kohtaloksi koitui mainostulojen pudotus, jonka paikkaamiseen aika ei riittänyt.”

Magazine Symposium järjestetään 28. lokakuuta Mediakeskus Lumeessa Helsingissä. Ilmoittautuminen on käynnissä.

Lisätietoja: aikakauslehdet.fi/ ajankohtaista10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta