Iltalehti siirtää kuvaamista toimittajille

JOURNALISTI
24.9.2015

Nina Erho, teksti

Jatkossa tavoitteena on, että toimittaja ottaa yhä useammin keikalta myös kuvat tai videon itse, sanoo Iltalehden päätoimittaja Petri Hakala.

Iltalehti lisää omien toimittajien käyttöä kuvaamisessa ja videomateriaalin tuottamisessa. Päätoimittaja Petri Hakalan mukaan säästöt kohdistuvat ensisijaisesti talon ulkopuolelta ostettavaan kuvaustyöhön.

”Kuvaaminen on IL-mediassa ollut luonteva osa toimittajien työtä jo pitkään. Nyt olemme hankkineet aiemman kaluston lisäksi moderneja järjestelmäkameroita, joista pystyy myös lähettämään kuvat. Jatkossa tavoitteena on, että toimittaja ottaa yhä useammin keikalta myös kuvat tai videon itse.”

Hakala sanoo, että Iltalehden omat kuvaajat ottavat nyt ja jatkossakin videoita ja kuvia erityisesti kanteen ja henkilöjuttuihin sekä kiireisissä uutistilanteisssa, joiden hoitaminen ei onnistu toimittajalta yksin.

”Samalla kuvaajat ovat aktiivinen osa muuta toimitustyötä kuvausten järjestelyissä, ideoinnissa, ihmisten kohtaamisissa ja jopa muutamien kommenttien ottamisessa. Toimittajan ja kuvaajan työt ovat lähentyneet toisiaan molemmista suunnista. Ei ole paluuta 1990-luvun henkiseen ilmastoon, jossa näyttöpäätteen käyttämisestä piti maksaa erityistä korvausta.”

Pääluottamusmies Juha Keskinen sanoo, että toimittajien tehtävien laajentamisesta kuvaamiseen sovittiin Iltalehdessä paikallisesti yhdeksän vuotta sitten.

”Toimituksen kannalta tärkeää on, että omien ja freelancekuvaajien käyttö on edelleen mahdollista kaikissa niissä tilanteissa, joissa sitä tarvitaan.”

Uusien kameroiden hankkimisen IL-Median toimittajille nosti ensimmäisenä esiin Urheilulehti.5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta