SJL:n oma mediayritys kiinnostaa freelancereita

JOURNALISTI
3.9.2015

Janne Salomaa, teksti

Free-neuvottelukunnan kyselyyn vastanneet uskovat, että SJL:n oma yritys helpottaisi etenkin aloittelevien freelancereiden työskentelyä.

Yhdeksän kymmenestä freelancerista pitää kiinnostavana Journalistiliiton suunnitelmaa oman mediayrityksen perustamisesta. Journalistiliiton free-neuvottelukunta tekee parhaillaan selvitystä liiton yhteyteen perustettavasta yrityksestä, joka hoitaisi freelancereiden laskutukseen ja sosiaaliturvaan liittyvän byrokratian.

Yli 80 prosenttia free-neuvottelukunnan kyselyyn vastanneista olisi valmis harkitsemaan mediayrityksen asiakkuutta. Kriittisimmin hankkeeseen suhtautuvat osakeyhtiön tai toiminimen perustaneet toimittajat, mutta heistäkin 61 prosenttia olisi valmis harkitsemaan asiakkuutta.

Vastaajat uskovat, että SJL:n oma yritys helpottaisi etenkin aloittele- vien freelancereiden työskentelyä. Yleisin epäilys hanketta kohtaan on se, toisiko yritys lisähyötyä esimerkiksi Ukko.fi-palveluun verrattuna.

Elokuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 352 media-alan freelanceria, opiskelijaa ja työtöntä. Kyselyä lähetettiin myös liitosta eronneille.

 5 2020
Arkisto

Tämä voi olla ainoa tilaisuutemme mediatukeen

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa valtio on jakanut journalismille koronatukea 24 – 66 miljoonaa euroa normaalin mediatuen päälle. Suomessa tiedonvälitystä ei tueta, vielä. Nyt tilanne on kuitenkin lupaavampi kuin vuosikymmeniin, kirjoittaa Maria Pettersson.

Kuohuva toimitus on loistopaikka edetä uralla, Riikka Räisänen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja tietää jo, kuka kolumnisti seuraavaksi ehdottaa yhtiön rahoituksen leikkaamista.

Koronan mukana kiire katosi ja filosofia palasi

Kodissamme on nukuttu enemmän kuin aikoihin. Yhtenä yönä en saanut unta, kun olin nukkunut niin jumalattoman paljon edellisinä, kirjoittaa Lauri Rotko.

Medier med mössan i hand

”Det är problematiskt om mediernas roll och deras stödbehov villkoras med coronavirusutbrottet”, skriver Dan Lolax.

Mediatuki on demokratiatuki – ja poliitikkojen olisi aika ymmärtää se

”Median asia ei ole vain median asia. Se on kansalaisten asia. Ja tämä tuntuu poliitikoilta unohtuneen”, kirjoittaa Hanne Aho.

Arvoisat kansalaiset, muistakaa resilienssi!

”Lohdullista – mutta samalla oireellista – on se, että moni journalisti pyrkii edelleen selittämään resilienssin”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Verkko toi uutta ay-koulutukseen

”Verkkokoulutus osoittautui yllättävän käteväksi ja vuorovaikutukselliseksi koulutusmuodoksi”, kirjoittaa työehtoasiamies Terhi Tarvainen.

Direktsändningarnas man

Döda: Redaktör Tomas Ek 6. 1.1957 Helsingfors – 2. 5.2020 Helsingfors

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

”Julkaistu kuva oli hyvä kuva”

Kuolleita: Valokuvaaja Mauri Vuorinen 11. 10. 1928 Hämeenkyrö – 30. 3. 2020 Tampere

Oikeutta puolustava marjakapitalisti

Kuolleita: Toimittaja Helena Hyvärinen 6.11. 1950 Tampere – 1.5.2020 Tampere

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta