Pressiklubin viimeiset bileet

JOURNALISTI
6.11.2014

Janne Salomaa, teksti

Toimittajien kokoontumispaikka etsii uusia tiloja.

Oletko koskaan käynyt Helsingin rautatieaseman Pressiklubilla? Nyt on viimeinen tilaisuutesi. Klubi sulkee ovensa marraskuun lopussa, koska tilaa hallinnoiva
Avecra haluaa klubikabinetin tuottoisampaan käyttöön.

Lehdistöklubi ei ole maksanut tilavuokraa. Avecra on kuitenkin saanut säännöllisiä catering-tuloja klubilla järjestetyistä tilaisuuksista. Pressiklubin puheenjohtaja Jari Mäkäräinen uskoo, että rahoille löytyy uusi ottaja, ja klubille uusi tila.

”Ravintoloilla ja hotelleilla ei ole tässä taloustilanteessa liikaa asiakkaita. Eiköhän jostain löydy kabinetti.”

Vuonna 1962 perustettu Helsingin Kansainvälinen Lehdistöklubi on sijainnut neljässä eri paikassa. Klubi tuli tunnetuksi toimittajien ja yhteiskunnan eliitin kantakuppilana. Pääkaupunkiseudun ravintolamäärän kasvaessa se on muuttunut juottolasta ammatillisten keskustelutilaisuuksien areenaksi. Ainakin yhdet bileet klubilla silti vielä järjestetään: läksiäiset.

Pressiklubin läksiäiset 26. marraskuuta kello 17.30. Vapaa pääsy SJL:n jäsenille. 18. marraskuuta kello 17.30 klubilla on SJL:n puheenjohtajatentti.

Korjattu 10.11. kello 14.30 - Pressiklubin läksiäiset pidetään maanantaina 26. marraskuuta, ei sunnuntaina 30. marraskuuta, kuten jutussa aiemmin luki.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta