Aller ja VKL harkitsevat irtisanomisia

JOURNALISTI
6.11.2014

Marja Honkonen, teksti

Sekä Aller että Viestinnän Keskusliitto ovat aloittaneet kahden viikon yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä.

Aller on ilmoittanut harkitsevansa Costume-lehden lakkauttamista. Neuvottelut koskevat myös Koti ja Keittiö- sekä Divaani-lehtiä. Enimmillään neuvotellaan kuuden henkilön irtisanomisesta. Neuvottelut koskevat journalistista työtä tekeviä. Ne alkoivat 27. lokakuuta. Aller osti Costumen, Divaanin ja Olivian Bonnierilta vuoden alussa.

”Allerilla on takanaan jo kahdet yt-neuvottelut reilun vuoden sisään. Toimituksissa on eletty aika varuillaan viime kuukaudet”, pääluottamusmies Sari Nurmo sanoo.

Costumen päätoimittaja Sanna Sierilä ei halunnut neuvottelujen ollessa kesken kommentoida lehden tulevaisuutta. Kustantajan mukaan lehti on ollut tappiollinen.

Viestinnän Keskusliitossa yt-neuvottelujen piirissä on 12 työntekijää. Neuvottelut koskevat myös Suomen Lehdistöä, jota kuitenkin aiotaan julkaista myös jatkossa.

Seitsemän henkilötyövuoden vähentämistä VKL joutuu pohtimaan, koska sen mediatalojen palkkasummista riippuvaiset jäsenmaksutulot ovat vähenemässä.

”Toimiala muuttuu ja sillä on suuria vaikutuksia myös liittojemme talouteen”, VKL:n toimitusjohtaja Valtteri Niiranen sanoo.

Neuvottelut alkoivat 28. lokakuuta.

 



10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta