Päivi Anttikoski

JOURNALISTI
16.10.2014

Nina Erho, teksti


Nimityshaastattelu: Päivi Anttikoski on nimitetty Helsingin Sanomien päätoimittajaksi.

Päivi Anttikoski on nimitetty Helsingin Sanomien päätoimittajaksi vastuualueenaan digitaaliset sisällöt ja tuotteistukset. Hän aloittaa työssään 20. lokakuuta. Anttikosken edellinen työnantaja on MTV. Hän työskenteli siellä vuodesta 1998, viimeksi uutispäätoimittajana vuodesta 2012.

Miksi siirryt pitkältä televisio­uralta lehteen?

Ennemmin siirryn mediatalosta toiseen. En enää ajattele Hesaria lehtenä vaan monimediatuotteena. Ei Maikkarikaan ole enää pelkkä televisio.

Mitä vastuualueesi Helsingin Sanomissa tarkoittaa?

Vastuullani on löytää uusia tapoja, joiden avulla Hesarin hyvä journalistinen sisältö on kulutettavissa muuallakin kuin lehdessä. Olemassa ovat jo digilehti ja HSTV, jossa riittää potentiaalia, mutta myös tehtävää. Mobiilikäyttö kasvaa mieletöntä vauhtia.

Miten taustasi auttaa uudes­sa työssä?

Osaan läpikotaisin sähköisen tekemisen, jota Hesarikin tarvitsee entistä enemmän, kun kehitetään verkkoa ja digitaalisia sisältöjä. Digitaalisuus ei tarkoita vain tavaran viemistä verkkoon vaan elämyksellisten kokonaisuuksien rakentamista.

Millaisesta talosta lähdit?

Aivan ihanasta talosta, jota tulee ikävä. Maikkari on kovien aikojen koulima, mutta siellä kehitetään koko ajan uutta. Lähtiessäni sain paljon kannustusta ja onnitteluja. Hyvä työyhteisö ymmärtää, että ihmiset haluavat kokeilla uutta ja tukee siinä.

Millaiseen taloon menet?

Työkokemusta Sanomilta ei vielä ole. Hesariin töihin houkuttelivat vahva ja laadukas journalismi ja mahdollisuus päästä käyttämään ammattitaitoani sen esille saamiseen uusilla tavoilla.

Miten kulutat mediaa?

Luen tabletilta kotimaista ja kansainvälistä mediaa, jopa siinä määrin, että sain taannoin diagnoosin ipad-ranteesta. Paperi-Hesari pitää tilata uudestaan, en ole enää lukenut paperilehtiä. Twitteriä käytän tietolähteenä. Tv-uutiset katson myös jatkossa.

Arviosi media-alan tulevaisuudesta?

STT:n Mika Petterssonia lainatakseni: journalismi ei ole kriisissä vaan liiketoimintamallit. Journalismi on ja pysyy, vaikka tapa tehdä sitä muuttuu. Journalistien on pidettävä pää kylmänä ja uskottava itseensä ja tekemiseensä.1 2020
Arkisto

Työnantaja haluaisi sopimisen sijaan sanella, ja sehän ei käy

Meneillään olevat tes-neuvotteluissa näyttää siltä, että työnantaja haluaa yhä enemmän määräysvaltaa, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

Freelancerin vaihtoehdot

Kannattaako freelancerin olla työntekijänä osuuskunnassa, ”kevytyrittäjä” vai kokonaan omillaan? Journalisti vertaili työosuuskuntien ja laskutuspalveluiden hyötyjä oman toiminimen perustamiseen.

Vaihdat mieluummin työpaikkaa kuin vitsejäsi, Markku Mantila

Ilkka-Pohjalaisen uusi päätoimittaja haluaa tehdä journalismia samalla tavalla kuin 1970-luvun heviä.

Politiikan journalismista ei voi siivota pois politiikkaa

”Poliitikot mielellään hämärtävät arvojen tärkeyttä politiikanteossa. Median ei pidä lähteä tällaiseen pelleilyyn mukaan”, kirjoittaa Susanna Kuparinen.

Tällainen oli media-alan vuosi 2019

Digi-alv laski, JSN:n puheenjohtaja vaihtui ja postinjakelu oli tapetilla. Uutisraportointia värittivät ”ovilivet”. Kokosimme yhteen media-alan keskeisiä tapahtumia.

Harkkapaikat eivät ole mukana kesätyöhaun aikataulusuosituksessa – pitäisikö niiden olla?

”Harjoittelupaikkojen sisällyttäminen suositukseen selkiyttäisi prosessia, mutta kasvattaisi tammikuun rekrytointisumaa. Kovenisiko kilpailu myös harjoittelupaikoista”, pohtii Laura Forsén kolumnissaan.

Vi och de andra

”Journalistkåren, som jag känner den, är rätt homogen, vi lever våra liv med liknande förutsättningar inom snarlika ramar”, skriver Mikaela Löv.

Terveyskysely: Stressi ja epävarmuus piinavat freelancereita

Terveet elämäntavat eivät ole säästäneet freelancetoimittajia terveyshuolilta. SFJ ja Sydänliitto selvittivät freelancereiden hyvinvointia viime vuoden marras-joulukuussa.

Arkikieli voi tuntua asenteelliselta

”Sanomalehtitekstin vankka kehikko on yleiskieli, josta poikkeaminen pistää silmään”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Dustin Hoffman osaa näytellä

Kulttuuritoimittaja Harri Römpötti pääsi harvinaisen yksityisnäytöksen, kun Dustin Hoffman kieltäytyi lopettamasta haastatteluaikaansa lyhyeen.

Kotimaan kantava voima

Kuolleita: Tuottaja Tuija Tiihonen 23. 12. 1956 Joroinen – 26. 12. 2019 Kirkkonummi

Elämän äänen vahva tallentaja

Kuolleita: Toimittaja Leena Jäppinen 7. 9. 1954 Suonenjoki – 19. 12. 2019 Tampere

”Jos olisin ollut hukassa, minut olisi jo löydetty”

Kuolleita: Toimittaja Ulla-Maija Paalu 4. 7. 1947 Uusikaupunki – 6. 12. 2019 Uusikaupunki.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta