Päätoimittajat kiistävät politiikkakadon

JOURNALISTI
24.9.2014

Marja Honkonen, teksti


Politiikan toimittajien jäsenkysely ei saanut päätoimittajilta vastakaikua.

Päätoimittajat torppaavat Politiikan toimittajien jäsenkyselyn tulokset aihepiirien kaventumisesta. Neljän median päätoimittajat myöntävät kiireen lisääntyneen, mutta kiistävät työmarkkinoita tai kansainvälistä politiikkaa seurattavan aiempaa vähemmän.

Ylen uutispäätoimittajan  Jouni Kemppaisen mukaan työmarkkinoiden seuraaminen on päinvastoin lisääntynyt. Esimerkiksi työelämän pelisääntöjä, työn ja perheen yhteensovittamista ja yt-neuvotteluja käsitellään enemmän kuin viisi vuotta sitten.

MTV:n uutispäätoimittaja Päivi Anttikoski korostaa toimittajien kiinnostuksen kohteiden vaikutusta.

”Ei meillä ainakaan kukaan ole kieltänyt seuraamasta työmarkkinoita”, hän sanoo.

Kemppainen, Anttikoski, Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi ja Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa kommentoivat jäsenkyselyn tuloksia tuoreeltaan Politiikan toimittajien seminaarissa 9. syyskuuta.

Jäsenkyselyssä 62 prosenttia vastanneista sanoi resurssien vähen­tyneen. Kyselyyn vastasi 49 jäsentä 132:sta.

Ylen Kemppainen haastaa toimittajia miettimään, onko perinteinen aihepiirijako enää perusteltu. Yle on siirtämässä yhteen Yhteiskunta-toimitukseen sekä kotimaan aiheiden erikoistoimitukset että kotimaan ja Uudenmaan uutiset.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta