Bermudan Sanomat

JOURNALISTI
25.9.2014

Manu Haapalainen, teksti


Takaikkuna. Kirjoittajina vuorottelevat Journalistin toimittajat.

Mediajätitkö muka harmaita ja tosikkomaisia? Ei ole totta! Syyskuun alussa ainakin Sanoma osoitti kykenevänsä nauramaan omalle imagolleen. Yhtiö lähestyi lähimmäisiään parhaaseen itseparodiatyyliin laaditulla kirjeellä, jonka mukaan se on ulkoistanut talouden palvelukeskuksensa toiminnot veroparatiisi (termi on kylläkin unohtunut Sanoman huumoritiedotteesta) Bermudalle rekisteröidylle yritykselle nimeltä Genpact.

Tästä lähtien esimerkiksi freetoimittajien on asioitava Genpactin Intian-haaran kanssa in English. There may be some delays in Sanoma´s ability to pay you anything at all, jos tiedotetta on tulkitseminen.

Sanoman mukaan toimenpiteen ”tavoitteena on lisätä joustavuutta ja kustannustehokkuutta sopeuttamalla taloustoimintojen organisaatio muuttuvaan toimintaympäristöön”. Soitto yhtiön talouden palvelukeskukseen paljastaa, että työntekijätkin on saatu vitsiin mukaan. Vähän surulliselta kuulostava ihminen kertoo, että työpaikkojahan täältä häviää, ja ankeita ovat fiilikset.

Sanomatalouden globaalit mittasuhteet saavuttava maapalloistuminen ja toiminta­ympäristöjen kiihtyvä organisoituminen eivät varmastikaan ole päättymässä tähän. Äsken itse omaksi huvikseni kirjoittamani huumoriuutisen mukaan Sanomalla suunnitellaan seuraavaksi finanssi- ja verosuunnitteluyhteistyötä Shanghain triadien ja Helsingin huumepoliisin kanssa.  Sanoman lippulaivatuotteiden tunnetusti kyvykkäät tutkivat journalistit odottavat tätä kaikkea sormet syyhyten.4 2021
Arkisto

Merja Ylä-Anttila pitää Yle-lain uudistusta tarpeettomana, mutta välttelee kommentoimasta sitä julkisesti

Merja Ylä-Anttila tuli Ylen toimitusjohtajaksi vuonna 2018. Hän on sen jälkeen ehtinyt uudistaa Ylen organisaation, jättää kädenjälkensä Ylen strategiaan ja tutustua hieman uusiin kollegoihinsa kahvittelemalla noin neljänsadan yleläisen kanssa.

Median ammattilaisen on tiedettävä, kenen ideologiaa edistää

Tiedotusvälineen pitää saada itse valita, mitä sanoja ja käsitteitä käyttää. On kuitenkin tiedettävä, mistä käsitteet ovat peräisin ja kenen ideologiaa ne pönkittävät, kirjoittaa päätoimittaja Maria Pettersson.

Väkivalta varjostaa ja mustasukkaisuus piinaa – miksi otsikoissa raiskaukset vain tapahtuvat, kysyy toimittaja Sara Harju

Sukupuolittuneessa ja seksuaalisessa väkivallassa tekijä usein ohitetaan käyttämällä passiivia ikään kuin väkivalta olisi hallitsematon voima, jota vastaan ei voi pyristellä.

Toimittajana saat kätevästi näkyvyyttä sometilillesi ja laukkumallistollesi, Jenni Alexandrova

Radiotoimittaja Jenni Alexandrova kirjoittaa blogissaan viineistä ja ihmettelee, miksi Alko ei ole lähettänyt hänelle lahjaviinejä.

Liian pitkälle menevä tasa-arvo on hyvä tarina, mutta harvoin totta

Tällaisessa ilmapiirissä ei ole suuri ihme, että maan suurin sanomalehti alkaa nähdä kaiken paitsi luonnontieteellisen tutkimuksen luisuvan tieteellisyydestä kohti silkkaa ”intersektionaalista ideologiaa”, kirjoittaa Janne Zareff.

Näin Journalistiliitto toimii

Satavuotiaalla Journalistiliitolla on toimisto Helsingin Hakaniemessä, mutta jäseniä ympäri maan. Mitä tekevät liiton toimitusosastot, paikallisyhdistykset, valtuusto, hallitus ja toimisto?

Kuusi vuotta sitten freelancerit petettiin. Nyt lainsäätäjät voivat turvata luovan työn tekijöiden elannon.

Luovan työn tekijöiden kohtuulliset korvaukset voitaisiin varmistaa, kun EU-pykäliä tuodaan kotimaiseen tekijänoikeuslainsäädäntöön, kirjoittaa Sanna Nikula.

Uudet puolueet eivät sopeutuneet kirjoitusohjeeseen

”Moni uusi puolueennimi oli rakenteeltaan erilainen kuin vanhat, joten niiden erisnimisyyden häivyttäminen alkukirjaintempulla tuntui oudolta robotiikalta”, kirjoittaa Ville Eloranta.

Den ensidiga bevakningen av rikspolitiken

Att den åländska riksdagsledamoten är den mest frekvent intervjuade rikspolitikern i de åländska medierna är varken konstigt eller fel, det är avsaknaden av andra röster som är det, skriver Felicia Bredenberg.

Kun hätä on suurin, on kollega lähellä

Juuri kun Radio Novan uutiset olivat alkamassa, ankkuri Jussi Karhunen tunsi muljahduksen mahassaan.

Totuuden tyyni tulkki on poissa

Toimittaja Jorma Lehto 2. 3. 1947 Seinäjoki – 25. 3. 2021 Mustasaari

”Alla finlandssvenska medier är dåliga på något sätt”

Vårens näst sista Mediespråkswebbinarium kräver självironi och god humor. Den 23 april ger sig komikern Alfred Backa nämligen på den finlandssvenska journalistiken i en roast där alla får sig kring öronen.

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta