Bermudan Sanomat

JOURNALISTI
25.9.2014

Manu Haapalainen, teksti


Takaikkuna. Kirjoittajina vuorottelevat Journalistin toimittajat.

Mediajätitkö muka harmaita ja tosikkomaisia? Ei ole totta! Syyskuun alussa ainakin Sanoma osoitti kykenevänsä nauramaan omalle imagolleen. Yhtiö lähestyi lähimmäisiään parhaaseen itseparodiatyyliin laaditulla kirjeellä, jonka mukaan se on ulkoistanut talouden palvelukeskuksensa toiminnot veroparatiisi (termi on kylläkin unohtunut Sanoman huumoritiedotteesta) Bermudalle rekisteröidylle yritykselle nimeltä Genpact.

Tästä lähtien esimerkiksi freetoimittajien on asioitava Genpactin Intian-haaran kanssa in English. There may be some delays in Sanoma´s ability to pay you anything at all, jos tiedotetta on tulkitseminen.

Sanoman mukaan toimenpiteen ”tavoitteena on lisätä joustavuutta ja kustannustehokkuutta sopeuttamalla taloustoimintojen organisaatio muuttuvaan toimintaympäristöön”. Soitto yhtiön talouden palvelukeskukseen paljastaa, että työntekijätkin on saatu vitsiin mukaan. Vähän surulliselta kuulostava ihminen kertoo, että työpaikkojahan täältä häviää, ja ankeita ovat fiilikset.

Sanomatalouden globaalit mittasuhteet saavuttava maapalloistuminen ja toiminta­ympäristöjen kiihtyvä organisoituminen eivät varmastikaan ole päättymässä tähän. Äsken itse omaksi huvikseni kirjoittamani huumoriuutisen mukaan Sanomalla suunnitellaan seuraavaksi finanssi- ja verosuunnitteluyhteistyötä Shanghain triadien ja Helsingin huumepoliisin kanssa.  Sanoman lippulaivatuotteiden tunnetusti kyvykkäät tutkivat journalistit odottavat tätä kaikkea sormet syyhyten.10 2019
Arkisto

Ymmärrys ei lisäänny tiedonmuruja tuuttaamalla tai kollegaa nälvimällä

Kuluneiden parin viikon aikana me journalistit olemme onnistuneet julkaisemaan paljon tietoa, mutta ymmärryksen lisääminen on jäänyt jalkoihin, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson pääkirjoituksessaan.

Autoilua puolustavia ja maahanmuuttoa vastustavia toimittajia on liian vähän, Karri Kannala

Helsingin Uutisten päätoimittajalla on voimakkaita mielipiteitä, mutta usein hän jättää ne kertomatta.

MTV:n työehtosopimuksesta ovat neuvotelleet Ulla Rannikko (MTV, vasemmalla edessä), Jaakko Sainio (Palta) ja Heidi Aho (Palta), Tuomas Aalto (Journalistiliitto), Petri Savolainen (Journalistiliitto), Petteri Savolainen (MTV:n luottamusmies) ja Kari Pyrhönen (Media- ja ohjelmatyöntekijät).

Media-alan tes-neuvottelut etenevät hitaasti

Av-kääntäjien sopimusta jatkettiin vuodella.

Jospa lukija ei olekaan ensisijaisesti kuluttaja?

Viime vuosituhannella journalistit suhtautuivat yleisöön kuin opettamista vailla oleviin hallintoalamaisiin. Nyt hallintoalamaisesta on tullut kuluttaja, kirjoittavat Annukka Oksanen ja Elina Yrjölä.

Jouluradio on brändi ja mielentila

Kauppakeskus Redistä käsin toimivasta Jouluradiosta on kasvanut monikanavainen radiobrändi. Joululauluja kuunnellaan ympäri vuoden, kertoo toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Leena Hirvonen haluaa Nokian Uutisten lukijoiden aamukahvipöytään

Uusi päätoimittaja uskoo, että mikropaikallisen journalismin merkitys on entistä suurempi, kun kaikkea mahdollista on saatavilla.

Kuka johtaa työmarkkinateatteria?

”Työnantajat ajavat siis samaan aikaan vientivetoista mallia ja puhuvat paikallisen sopimisen puolesta. Kumpikaan ei kuitenkaan tosiasiassa tunnu maistuvan”, kirjoittaa Rami Lindström kolumnissaan.

Hej arbetsgivare! Frilansaren är den lojalaste arbetstagaren du kan få

Det känns ofta som om inte heller arbetsgivarna förstår att en frilans egentligen är billigare än en fast anställd då alla osynliga kostnader beaktas, skriver Liselott Lindström.

Haloo! Oletko pahassa paikassa?

Janne Flinkkilä ehti vain aloittaa puhelun, kun hän tajusi jo tehneensä ison mokan.

Toimittaja oli jämäkkä mentori

Kuolleita: Toimittaja Helena Vehkaoja-Mäkelä 3. 5. 1940 Ylistaro – 28. 10. 2019 Helsinki

Tiukka haastattelija

Toimittaja Leif Henry Salmén 19. 1. 1952 Helsinki – 19. 11. 2019 Helsinki

« Takaisin
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta