17.12.2020

Aamulehden kesätoimittaja teki ravitoimittajan jutusta päätelmän, joka ei ihan pitänyt kutiaan.

> Lue koko juttu

Pohjois-Suomen Journalistien (PoJo) puheenjohtaja Minna Akimo toivoo, että Journalistiliiton yhdistykset tekisivät nykyistä tiiviimpää yhteistyötä. Näin jäseniä voitaisiin palvella nykyistä tasavertaisemmin kaikkialla Suomessa.

> Lue koko juttu

”Moni freelanceer on ihan loppu yrittäessään olla niin erinomaisen itsenäinen”, kirjoittaa Lauri Rotko.

> Lue koko juttu

”Yksittäisten sopimusten sisällöt ovat luottamuksellisia ja salassa pidettäviä. Ne toistavat kuitenkin yleensä samaa kaavaa”, kirjoittaa Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

> Lue koko juttu

Koronakriisi on nostanut yleisradioiden perusarvot kunniaan, mutta samalla pakottanut yhtiöt kohtaamaan digimurroksen. Tämä selviää tutkimuksesta, joka julkaistiin syksyllä Profesional de la Información -lehdessä. Tutkimuksessa arvioidaan koronakevään vaikutuksia Euroopan yleisradioihin.

> Lue koko juttu

Audiovisuaalisia sisältöjä kääntävien työntekijöiden työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät 10. joulukuuta. Työntekijöitä neuvotteluissa edustavat Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat.

> Lue koko juttu

Joulupukin Kuuma linja on jouluaaton ohjelma, jonka muoto pysyy vuodesta toiseen samana. Sitä katsovat myös aikuiset: viime vuonna lähetyksessä jopa kosittiin.

> Lue koko juttu

Toimittaja Johanna Vehkoo on hakenut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen hovioikeuden syyskuussa antamasta tuomiosta.

> Lue koko juttu

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotti marraskuussa, että medialle tarkoitettua koronatukea haki yhteensä 119 media-alan yritystä 271 tiedotusvälineelle.

> Lue koko juttu

Yle on vakinaistamassa 23 pitkään määräaikaisuuksia tehnyttä työntekijää. Ylen pääluottamushenkilö Anu Kähkönen kertoo, että nyt vakinaistettavien Ylen työntekijöiden joukossa on esimerkiksi toimittajia, kuvaaja-leikkaajia ja kuuluttajia.

> Lue koko juttu

Yhdysvaltojen presidentinvaalishow nosti jälleen pääkirjoituksiin ja kommentteihin toimittajien hellimät kuplautumispuheet. Kansa, se on niin kahtia jakautunutta! Me toimittajat emme ymmärrä kansaa!

> Lue koko juttu

”Tiedättekö sen tunteen, kun vieressä oleva henkilö saa niin paljon huomiota, että huomio tavallaan valuu sinulle asti”, kysyy Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén.

> Lue koko juttu

”Tarkoitus oli tehdä historiallisten presidentinvaalien alle syväluotaava dokumentti, jossa katsoja pääsee matkalle Yhdysvaltain tunnelmiin. Tuotanto alkoi vuosi sitten. Silloin käsikirjoituksessa ei ollut koronaa”, sanoo dokumentaristi ja MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen. Hän asuu New Yorkissa.

> Lue koko juttu

Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi viihtyy hyvin pomona eikä muista itsekään, mistä aiheista teki toimittajana juttuja.

> Lue koko juttu

”Älä ole asenteellinen. Ainakaan neutraaliksi tarkoitettu uutisproosa ei tarvitse sellaisia verbejä kuin jyrähtää”, kirjoittaa Ville Eloranta.

> Lue koko juttu
19.11.2020

Takavuosina tuotin suuren suomalaispankin sidosryhmälehteä. Lehti oli alan kilpailuissa palkittu ja lukijakunnassaan hyvin arvostettu talousjulkaisu.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta