”Suomessa perussuomalaisten pelikirjasta tuttu ikävän journalismin esittäminen puoluepolitiikkana vaikuttaa hiljalleen saavan suosiota useamman poliittisen liikkeen piirissä”, kirjoittaa Janne Zareff.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton muovisen pressikortin on tilannut joulukuun puoliväliin mennessä noin 3 000 liiton jäsentä. Uusien korttien postittaminen alkoi joulukuun alussa. Kortin ulkoasu on uudistunut liiton uuden ulkoasun mukaiseksi.

> Lue koko juttu

”Kirjoitin pari vuotta sitten blogiini ja someen uupumuksestani ja siihen liittyvistä tunteista. Halusin näyttää, että vaikeista asioista voi puhua jo ennen kuin ne ovat takana. Sain poikkeuksellisen määrän palautetta, josta tuli tunne, että uupumuksesta on vielä tärkeitä asioita sanomatta. Aloin miettiä siitä kirjaa”, sanoo bloggaaja ja toimittaja Eeva Kolu.

> Lue koko juttu

”Tietoisuus siitä, että puhuttu ja kirjoitettu kieli eroavat toisistaan, voi johtaa ylenpalttiseen virallisuuden tai esimerkiksi kansainvälisyyden tavoitteluun”, kirjoittaa Ville Eloranta.

> Lue koko juttu

Journalistiliitto täyttää maaliskuussa 100 vuotta. Vuosisadan aikana on tapahtunut paljon: olemme saaneet esimerkiksi radion, television, internetin ja sosiaalisen median, mutta myös journalismin ansaintamallien kriisin. On aika kuvitella, miltä tulevat vuosikymmenet voisivat näyttää. Journalisti pyysi ennusteita kymmeneltä ajattelijalta.

> Lue koko juttu

”Yrittäjyydessä on parasta, että olen itse ’bossi’, eikä kukaan voi määrätä minua. Saan päättää työaikani ja sen, mitä teen. Samalla se on hankalinta. Kaikki on itsestä kiinni.”

> Lue koko juttu

Valokuvaaja Kari Kaipainen 28. 9. 1952 Mikkeli – 2. 11. 2020 Espoo

> Lue koko juttu

Ulkoasupäällikkö Hannu Pulkkinen 8.11.1951 Pyhäjärvi – 6.12.2020 Helsinki 

> Lue koko juttu

Pitkään freelancerina työskennellyt Jarno Liski aloitti joulukuussa Iltalehden toimittajana. Hän aikoo ensi töikseen pöyhiä Iltalehden omistavan Alma Median verokuvioita.

> Lue koko juttu

Riihimäen kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen rekrytoi hiljattain viestinnän asiantuntijan. Hän kävi läpi noin 120 työhakemusta ja totesi, että toimittajat eivät ole kovin hyviä kertomaan vahvuuksistaan.

> Lue koko juttu

”Lockdown on hyvä osoitus siitä, ettei sanoilla aina ole eri kielissä samanlaiset käyttöalat”, kirjoittaa Ville Eloranta.

> Lue koko juttu

”Moni mediatyöläinen on vuoden aikana kiittänyt koronavuoden sankareita, kuten hoitohenkilökuntaa ja monia duunareita. Myös itsestä saa olla ylpeä”, kirjoittaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson.

> Lue koko juttu

Melissa Heikkilän, 28, urapolku oli Ylioppilaslehteen saakka suomalaiselle nuorelle toimittajalle melko tavallinen: Ensin lukioikäisenä Nuorten Ääneen, sitten opintoja valtiotieteellisessä ja kesätöitä Hesarissa. Vaihtovuosi Lontoossa. Ylioppilaslehden aikoihin Heikkilä myös luki uutisia englanniksi Ylellä.

> Lue koko juttu

Miten perustelit STT:n hallitukselle, että sinut on valittava toimitusjohtajan tehtävään?

> Lue koko juttu

”Du ska känna att det här är en podd som berör dig och ditt yrkesliv. Du ska få höra vad intressanta människor i din bransch tänker – få insikter, tips och känna att det finns ett hem för dig i poddvärlden.”

> Lue koko juttu

”Suurin osa radiolähetyksen tekemisestä tapahtuu kulisseissa. Taustatöiden tekemistä voisi jatkaa loputtomasti. Yksittäinen spiikki voi olla höyhenen kevyt – saatan puhua vaikka siitä, että tein muodikkaita vihreä kuula -joulutorttuja ja ne räjähtivät pitkin peltiä. Silti minun on oltava maailman tapahtumista kartalla niin, että pystyn ottamaan ne puheenaiheeksi salamannopeasti, jos jotain merkittävää tapahtuu”, Hanna Kinnunen sanoo.

> Lue koko juttu

”Nyhetsmedier ska inte bli medlöpare till partier som vill bygga sin valrörelse på icke-kommunala frågor”, skriver Dan Lolax.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta