KSF Media on irtisanonut Hufvudstadsbladetista, Västra Nylandista ja Östnylandista yhteensä 19 toimituksissa työskentelevää journalistia. Irtisanomiset ovat seurausta yhtiön kesäkuussa päättyneistä yt-neuvotteluista. Hufvudstadsbladetin toimituksesta irtisanottiin seitsemän ja Västra Nylandista ja Östnylandista kummastakin kuusi journalistia.

> Lue koko juttu

"Turkissa on demokraattisesti vaaleilla valittu hallinto, jota ei tule väkivalloin syrjäyttää”, kirjoittavat pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini kirjeessään Journalistiliitolle perjantaina 12. elokuuta.

> Lue koko juttu

MTV:lle tuotantotekniikan alihankintaa tekevä Director's Cut (DC) on irtisanonut kuusi työntekijää yt-neuvottelujen seurauksena. Heistä viisi on Journalistiliiton jäseniä. MTV:n uutisyhtiö Mediahub Helsinki siirsi nyt irtisanotut työntekijät liikkeenluovutuksella DC:lle, joka aloitti saman tien yt-neuvottelut kesäkuun puolivälissä.

> Lue koko juttu

JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström kutsui Journalistin numerossa 8/2016 JSN:ään kuulumattomia sivustoja ja bloggaajia sananvapauden vapaamatkustajiksi.

> Lue koko juttu

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton (SAL) puheenjohtajana reilun vuoden toiminut Taru Taipale ei jatka yhdistyksen puheenjohtajana.
SAL:n jäsentiedotteen mukaan Taipale lopetti työt puheenjohtajana kesäkuun alussa. SAL tiedotti asiasta jäsenilleen 16. kesäkuuta. Yhdistyksen vt-puheenjohtajana toimii Kaisa Kauppila.
Taipale kertoo sähköpostitse luopuvansa puheenjohtajuudesta perhesyiden takia.
 ”Tein ison työn fuusion valmistelussa ja Kaisa Kauppila ja hallitus vievät sen kunnialla loppuun yhdessä Jyrki Räikän ja HSY:n porukan kanssa”, Taipale sanoo.
Taipale aikoo jatkaa freelancerina, kun hänen perhevapaansa päättyy ensi syksynä. Hän irtisanoutui Talentumista viime syksynä.
”Jatkan freetoimittajana kunnes keksin, mitä haluan isona tehdä. Tuskin palaan mihinkään toimitukseen. Se ei ole minun A-suunnitelmani. Työmarkkina-asiat kiinnostavat. Niitä olisi kiva jossain muodossa jatkaa."
Taipaleen puheenjohtajakauden aikana SAL on valmistellut yhdistymistä Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen kanssa. Fuusio toteutuu ensi syksynä ja uudelle noin 5 000-jäseniselle yhdistykselle valitaan uusi puheenjohtaja.
Taipale valittiin SAL:n puheenjohtajaksi maaliskuussa 2015, kun Hanne Aho oli siirtynyt Journalistiliiton puheenjohtajaksi.
SAL on Journalistiliiton toiseksi suurin jäsenjärjestö. Siinä on noin 2 700 jäsentä.

> Lue koko juttu

Yleisradion julkisen palvelun tehtävää arvoinut Arto Satosen (kok.) parlamentaarinen työryhmä on saanut mietintönsä valmiiksi.

> Lue koko juttu

MTV Oy:n yt-neuvottelut on saatu päätökseen. MTV:n ohjelmatyöntekijät MOT ry:n, eli Journalistiliiton jäseniä ei neuvotteluissa irtisanottu. Heitä oli neuvottelujen kohteena kaikkiaan kolmetoista.

> Lue koko juttu

Tunnelmat olivat ankeat ja ilmeet vakavat, kun lähes 30 Hufvudstadsbladetin toimittajaa järjesti spontaanin ulosmarssin vastalauseena yrityksen johdon kaavailemille leikkauksille. Myös Östnylandin toimittajat osallistuivat protestiin.

> Lue koko juttu

Stämningen var dämpad och minerna sammanbitna bland de knappt 30 journalister som i dag tågade ut från Hufvudstadsbladets redaktion i en spontan utmarsch. Även journalister vid Östnyland marscherade ut.

> Lue koko juttu

KSF Media aloittaa ensi maanantaina yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan 63 henkilötyövuoden vähennystä. Se on noin kolmannes KSF Median koko henkilöstöstä. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa ja päättyvät juhannuksen alla 20. kesäkuuta.

> Lue koko juttu

Verottajalla ei ole oikeutta velvoittaa Yleisradiota ja sen toimittajia luovuttamaan niin sanottuja Panaman papereita, sanoo Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas. Hän toteaa EIT:n ratkaisuihin tukeutuen, että lähdesuojan piiriin kuuluu myös sellainen tieto, jota ei vielä ole julkaistu.

> Lue koko juttu

Barbro Teir jättää välittömästi KSF Median toimitusjohtajan ja kustantajan tehtävän. Toimitusjohtajaksi on nimitetty Jens Berg, joka on tähän asti toiminut varatoimitusjohtajana. Kustantajaksi on nimitetty sisältöjohtaja Susanna Ilmoni.

> Lue koko juttu
21.4.2016

Barbro Teir slutar med omedelbar verkar som vd och ansvarig utgivare på KSF Media. Ny vd är nuvarande vice vd:n Jens Berg och innehållsdirektör Susanna Ilmoni blir ansvarig utgivare.

> Lue koko juttu

Toimittajakoulutuksen neuvottelukunta esittää, että opetus- ja kulttuuriministeriö teettäisi selvityksen journalismin ja viestintäalan koulutustarpeista vuosina 2016–2021. Tutkimuksessa tulisi selvittää viestintäalan opiskelijoiden työllistymistä, alan tulevaisuuden osaamistarpeita sekä tarkoituksenmukaiset tavoitteet aloituspaikkojen ja tutkintojen määrälle.

> Lue koko juttu

Kaakon Viestintä vähentää toimituksistaan 22 henkilötyövuotta yt-neuvottelujen tuloksena. Alkuperäinen vähennystarve oli 28–32 henkilötyövuotta. Suoraan toimituksista irtisanotaan kolme henkilöä.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen toteaa, että Euroopan komission kaavailema alv-muutos olisi toteutuessaan erittäin tervetullut.

> Lue koko juttu

MTV Oy aloittaa huhtikuun puolivälissä yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä on noin 300 työntekijää. Yhtiö ilmoittaa vähennystarpeeksi noin 30 työpaikkaa. Kaksi kolmannesta vähennyksistä kohdistuu myynnin ja markkinoinnin henkilökuntaan, kymmenkunta henkilöä vähennetään yhtiön muista toiminnoista.

> Lue koko juttu

Kauppalehti Oy vähentää 11–13 journalistia erosopimuksilla tai irtisanomisilla. Näistä kuusi on entisiä talentumilaisia, jotka siirtyivät Kauppalehti Oy:hyn alkuvuodesta tapahtuneella liikkeenluovutuksella.

> Lue koko juttu

Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkintoa tavoittelee kuusi finalistia. Palkinto jaetaan vuoden 2015 parhaasta tutkivasta journalismista. Ehdotuksia Lumilapio-palkinnon saajaksi tuli yli 30 kappaletta.

> Lue koko juttu

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on päättänyt aloittaa esitutkinnan toimittajaan kohdistuneista kunnianloukkauksista ja laittomista uhkauksista.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta