Oma Aika, Elle ja Cosmopolitan ovat olleet Fokus Median lehtiä vasta vuoden 2017 loppupuolelta lähtien. Yhtiö ei ole saanut niitä kannattamaan toivomallaan tavalla.

Päivitys: Oma Aika -lehden osti Mediamoguli oy, joka jatkaa lehden julkaisemista. Lue lisää aiheesta täältä

Fokus Media harkitsee nuorille naisille suunnattujen aikakauslehtiensä Cosmopolitanin ja Ellen lakkauttamista.

> Lue koko juttu
Ylen ohjelmatyöntekijöiden pääluottamusmies Anu Kähkönen sanoo, että toistuvat yt-kierrokset ovat olleet henkilöstölle raskaita, vaikka irtisanomisia ei olekaan ollut. Ylessä ovat meneillään jo seitsemännet yt-neuvottelut tänä vuonna. Kuva: Heli Saarela

Ylen Aamu-tv:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena ketään ei irtisanota, mutta yksikön kaikkien yhdentoista toimituksellista työtä tekevän tehtävät muuttuvat.

> Lue koko juttu
Loviisan Sanomat ilmestyy netissä joka päivä. Verkossa on myös näköislehti. Paperilehti ilmestyy kahdesti viikossa.

Loviisan Sanomissa alkavat tänään yhteistoimintaneuvottelut, jotka päättyvät kahden viikon kuluttua lokakuun 17. päivä.

> Lue koko juttu
SLP Kustannus aloittaa tiistaina 8. lokakuuta yt-neuvottelut, jotka koskevat yhtiön kaikkia lehtiä. Suurin niistä on Kainuun Sanomat, joka muuttui kuusipäiväiseksi vuonna 2015.

SLP Kustannus aloittaa tiistaina 8. lokakuuta yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia sen kustantamia lehtiä. Kainuun Sanomien lisäksi neuvottelut käydään kahdeksassa paikallis- ja kaupunkilehdessä. Työnantaja arvioi, että neuvotteluissa sovittujen toimien myötä henkilöstöä vähennetään enintään viidellä työntekijällä.

> Lue koko juttu
Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina 29. syyskuuta Hongkongin erityishallintoalueen ostaman ilmoituksen. Ilmoitus herätti laajasti kritiikkiä.

Lehtimainonnasta harvemmin viriää vilkkaita sananvapauskeskusteluja, mutta kuluvalla viikolla sellaista on käyty. Syynä on Helsingin Sanomissa sunnuntaina julkaistu koko sivun ilmoitus, jonka on ostanut Hongkongin erityishallintoalue. Ilmoitus väittää, että jo neljä kuukautta jatkuneisiin Hongkongin mielenosoituksiin etsitään “rauhanomaista, järkevää ja kohtuullista ratkaisua”.

> Lue koko juttu
Eero Hyvönen aloittaa JSN-kautensa 1.1.2020.  Kuva: Jukka Rapo

Julkisen sanan neuvoston uusi puheenjohtaja on oikeustieteen kandidaatti Eero Hyvönen. 60-vuotias Hyvönen siirtyy tehtävään Yle Metropolin ja Suomi-deskin päällikön tehtävästä.

> Lue koko juttu

Journalistiliitto kannustaa jäseniä työhön ympäristön puolesta. Lue myös vinkit työn ja työpaikan muuttamiseen ilmastoystävällisemmäksi.

> Lue koko juttu
Kansan Uutiset sai edellisellä vaalikaudella Vasemmistoliitolta tukea 388 000 euroa vuodessa. Tuki on ennellaan ensi vuonna. Jatkosta ei ole tietoa.

Kansan Uutisten yt:t päättyivät. Hallinnosta vähenee yksi työpaikka ja toimittajia lomautetaan. Vasemmistoliiton tuki on ennallaan ainakin ensi vuoden.

> Lue koko juttu
Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys haluaa muuttaa lomasaarensa nimen. Toistaiseksi asia ei ole edennyt. Kartta: Maanmittauslaitos

Pohjois-Karjalan journalistiydistyksen omistaman, Liperissä sijaitsevan lomasaaren nimenmuutos on osoittautunut odotettua hankalammaksi.

> Lue koko juttu
Ilkka-Yhtymä suunnittelee yhdistävänsä Ilkan ja Pohjalaisen verkkopalvelut ja printtilehdet yhdeksi lehdeksi. 37 työntekijälle se voi tarkoittaa työpaikan menetystä. Kuva: Ismo Pekkarinen / Lehtikuva

Ilkka-Yhtymä aikoo yhdistää seitsenpäiväset sanomalehtensä Ilkan ja Pohjalaisen yhdeksi lehdeksi. Yhtiö tiedotti asiasta tänään tiistaina 24. syyskuuta.

> Lue koko juttu
Kuvassa pääluottamushenkilöt Jorma Kilpeläinen (Lapin Kansa), Maarit Nilsen (Kolmiokirja), Risto Pikkupeura (Koillissanomat) ja Hanna Kuonanoja (Kaleva) Kuva: Maiju Pohjanheimo 

Oululaisen Kaleva Median yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena työt loppuvat 23 henkilöltä. Kuusi heistä on toimittajia. Konsernin oman uutisen mukaan kahdeksan henkilöä otti vapaaehtoisen paketin.

> Lue koko juttu

I Helsingfors vill chefredaktören vid en av SPT:s största kunder slippa frågor om jäv. I Österbotten hoppas man att nyhetsbyrån i framtiden får arbetsro. Pär Landor går fortfarande inte att nå.

> Lue koko juttu
Sanna Ukkola sano jättävänsä Ylen. Ilmoitus tuli vajaata kahta vuorokautta ennen seuraavaa Sannikka&Ukkolan suoraa tv-lähetystä. Kuva: Yle

Sanna Ukkola on irtisanoutunut Ylestä. Ukkola ilmoitti asiasta vajaata kahta vuorokautta ennen seuraavaa suoraa televisiolähetystään.

> Lue koko juttu
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson pitää julkisuuslain uudistamista tärkeänä, mutta hän ei halua kiirehtiä hanketta.

Luottamushenkilön voi olla mahdoton saada tietoa kunnan omistamasta yhtiöstä. Viranomainen taas saattaa periä julkisia asiakirjoja koskevan tietopyynnön aiheuttamasta työstä korvausta, johon tietoa kysyvällä toimittajalla ei ole varaa. 

> Lue koko juttu
Tommy Pohjola. Kuva: Heli Saarela

Länsimetroyhtiöstä tulee mieleen monta asiaa. Kaikki eivät ole kauniita. Mutta jos kauniisti sanoisi, niin voi todeta Espoon ja Helsingin omistaman firman osoittaneen toiminnallaan, miksi julkisuuslaki kaipaa päivitystä. Ei liene minkään lain hengen mukaista, että yhteensä yli kahden miljardin euron rakennushanketta pyörittävä kuntayhtiö salaa asiakirjojaan. Pykälien mukaan on, ainakin jos Espoon kaupungin johtoa on uskominen.

> Lue koko juttu

Eurofi-tapahtumaa mainostetaan Suomen EU-puheenjohtajuudella. Suomen EU-toimisto kiistää yhteistyön. Toimittajia kokoukseen ei haluta.

> Lue koko juttu
Pär Landor avgår som vd och chefredaktör. Nyhetsbyrån SPT inleder också samarbetsförhandlingar. Bild: Lehtikuva, arkiv / Mikko Stig

Svensk Presstjänst Ab som driver Nyhetsbyrån SPT meddelade i dag att bolaget inleder samarbetsförhandlingar som berör samtliga elva anställda. Samtidigt kom beskedet att Pär Landor avgår som vd och chefredaktör. 

> Lue koko juttu
Teppo Kuittinen halusi tutustua aluehallinnossa tehtyihin työsuojelun laatimiin tarkastuskertomuksiin. Viranomaisen perimä maksu olisi ollut huikea ja lisäksi virheellinen. Kuva: Heli Saarela

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen antaa nuhteet Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. Viranomainen ei antanut toimittajan tutustua paikan päällä pyydettyihin asiakirjoihin korvauksetta. Kritiikkiä tulee myös siitä, että viranomainen lopulta ilmoitti laskuttavansa asiakirjapyynnöstä yli 2000 euroa. Lausunto on tuore, Puumalainen antoi sen 28.8.2019.

> Lue koko juttu

Jääkiekon KHL-liiga aloitti kautensa viime viikonloppuna mediayllätyksellä. Aiemmasta ja lähes kaikkien urheilutapahtumien käytännöstä poiketen toimittajien on nyt toimitettava KHL:lle todiste julkaistusta materiaalista viimeistään seitsemän päivää otteluiden jälkeen. 

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta