Yleisradio aloittaa yt-neuvottelut Julkaisut-yksikössään perjantaina 9. helmikuuta. Ne koskevat 102 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä.

> Lue koko juttu

Yleisradion yt-neuvotteluiden tuloksena Yle Tuotanto ja Design -osaston 63 työntekijää saa potkut. Lisäksi 35 lähtee eläkkeelle ja 17 jatkaa töitä muualla yhtiössä.

> Lue koko juttu

 Otavamedian julkaisema Hymy sai kaikkien aikojen ensimmäisen piilomainontaa koskevan vakavan huomautuksen. Alibi sai langettavan, kun lehden kuvateksti leimasi kuvassa esiintyneen henkilön perusteettomasti jengitaustaiseksi.

> Lue koko juttu

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa yt-neuvottelut.
Neuvottelut kytkeytyv
ät liitossa parhaillaan meneillään olevaan viestinnän uudistusprosessiin.

> Lue koko juttu

Otavamediaan ja Otava-konserniin kuuluvassa sisältömuotoilutoimisto Otavamedia OMAssa alkavat yt-neuvottelut. Työnantaja on ilmoittanut vähennystarpeeksi neuvotteluissa enintään yhdeksän.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ehdottaa ulkopuolista selvitystä Yleisradion tulehtuneeseen tilanteeseen. Tilanne kärjistyi marraskuun lopulla Suomen Kuvalehden uutisoitua, että Ylen johto ohjeisti toimittajia olemaan jatkamatta Sipilä-Terrafame-keskustelua. Ohjeistusta vastustanut Ruben Stiller sai varoituksen, mutta se peruutettiin myöhemmin. Pari viikkoa myöhemmin Uutis- ja ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen ja toimittaja Salla Vuorikoski irtisanotuivat vastalauseena Ylen johdon journalistisille linjauksille.

> Lue koko juttu

Juttua on päivitetty 14. joulukuuta kello 11.30: Myös toimittaja Salla Vuorikoski on irtisanoutunut.

> Lue koko juttu

Ylen aikeet aloittaa mittavat yt-neuvottelut ja ulkoistaa tuotantoaan eivät vastaa sen tulevaisuutta pohtineen parlamentaarisen työryhmän linjauksia, sanoo ryhmän jäsenenä ollut kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.).

> Lue koko juttu

Puheenjohtaja Hanne Aho: Sipilän viestittely epäasiallista

> Lue koko juttu

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin on jakanut ensimmäisen Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen journalisteille.

> Lue koko juttu

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho on valittu Julkisen sanan neuvoston (JSN) kannatusyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä vuoden 2017 alussa. Valinta tehtiin JSN:n kannatusyhdistyksen syyskokouksessa Helsingissä 25. marraskuuta.

> Lue koko juttu

Yleisradio käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat Tuotannot-yksikön Yle Tuotanto ja Design -osastoa. Neuvottelujen piirissä ovat osaston kaikki toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa olevat 439 henkilöä, kertoo Yle tiedotteessaan. Näistä 289 työskentelee Helsingissä ja 150 Tampereella.

> Lue koko juttu

MTV3-kanavalle uutisia tuottavan Mediahub Helsinki Oy:n yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona 16. marraskuuta. Lopputulos on, että työntekijöiden määrä vähenee yhdeksällä henkilöllä. Näistä kahdeksan on Journalistiliiton jäseniä. Heistä kuusi henkilöä irtisanotaan suoraan ja kahden työsuhde päättyy eläkejärjestelyin.

> Lue koko juttu

Hämeen Sanomat Oy irtisanoo Hämeen Sanomista kolme valokuvaajaa ja Forssan Lehdestä kaksi. Irtisanomiset ovat seurausta yhtiön eilen päättyneistä yt-neuvotteluista. Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden kuvausosastot lakkautetaan ja kuvaaminen ulkoistetaan alihankkijayrityksille.

> Lue koko juttu

Oikeusasiamies on antanut ratkaisunsa koskien freelancetoimittaja Jari Hanskan viime syksynä jättämää kantelua valtiovarainministeriön toiminnasta. Ratkaisun mukaan ministeriö toimi epäasianmukaisesti evätessään Hanskalta pääsyn ministeriön taustatilaisuuteen.

> Lue koko juttu

Ylen tv-tuotannosta Tampereella kirjoittivat Journalistissa 21.10. Hannu Vilpponen, Jussi Niilekselä, Jussi Tuominen, Raimo Mikkola ja Risto Astikainen.

Mediapolis on media-alan ainutlaatuinen keskittymä. Kaksi vuotta perustamisesta yli 30 organisaatiota ja 1 500 ihmistä opiskelee tai tekee töitä siellä päivittäin, näistä noin 350 on yleläisiä.

> Lue koko juttu

Televisiotuotanto on ajettu alas Tampereella. Tekijät ja ohjelmat ovat hävinneet hitaasti toimitus toimitukselta. Korvaavia ei ole hankittu. Entisessä Tohlopin osaamiskeskuksessa oli aktiivinen ajankohtais- dokumentti-, viihde- ja draamatuotanto. Nykyisessä Mediapoliksessa on ehkä kohta vain Pikku Kakkonen ja maakunnallisten televisiouutisten kokoamiskeskus. Uusi Päivä -päivittäissarjan tuotanto loppuu vuonna 2017.

> Lue koko juttu

Yle suunnittelee karsivansa omaa tuotantotyötään kolmanneksella, ja lisää palveluiden ostamista ulkopuolelta. Se tarkoittaa, että yhtiö käynnistää vielä tämän syksyn aikana mittavat yt-neuvottelut. Yle tiedotti asiasta henkilöstölle tänään.

> Lue koko juttu

MTV:lle uutisia tuottava Mediahub Helsinki aloittaa taas yt-neuvottelut. Työnantajan tavoitteena on vähentää enintään yhdeksän työntekijää. Taustalla on MTV Oy:n leikkaus uutisten tilaussopimuksesta.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta