Journalisti etsii kuvantekijää Ville Rannan, JP Ahosen ja Kasper Strömmanin jalanjäljille. Sarjakuva / pilakuva on keskeistä sisältöä Journalistin mediakriittisellä takasivulla. Kuvantekijän on määrä kommentoida journalismin ja median ajankohtaisia ilmiöitä.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton hallitus esittää vuodelle 2015 liiton jäsenmaksuun 0,1 prosenttiyksikön korotusta. Jäsenmaksu on nyt kuukausipalkkaisilla 1,3 prosenttia ansioista. Kiinteitä jäsenmaksuja korotetaan vastaavasti. Asiasta päättää 10.–12. joulukuuta Helsingissä kokoontuva liiton valtuusto.

> Lue koko juttu

90 prosenttia suomalaisista sanoo pitävänsä vahvaa ja monipuolista kotimaista mediatarjontaa tärkeänä. Hieman alle puolet, 44 prosenttia, uskoo Ukrainan kriisin lisänneen uutisten, taustoitusten ja analyysien merkitystä merkittävästi tai jonkin verran

> Lue koko juttu

Kalevan yt-neuvottelut ovat päättyneet yhteensä 12 työntekijän vähentämiseen. Toimituksesta lähtee kahdeksan työntekijää, joista viisi irtisanotaan ja kolme jää eläkkeelle.

> Lue koko juttu

Päivitys 28.9.2017: Teppo Kuittinen ja Suomen Yrittäjien Sypoint Oy ovat sopineet erimielisyytensä koskien Kuittisen määräaikaisen työsuhteen irtisanomista koeajalla syksyllä 2014. Sopimuksessa kumpikin osapuoli on sitoutunut siihen, ettei pui erimielisyyttä enää julkisesti. Asiasta tiedotti Journalistiliitto verkkosivuillaan.

> Lue koko juttu

Eurokriisin kommentointi mediassa on keskittynyt harvojen asiantuntijoiden käsiin. Ylen uutislähetyksissä ja Helsingin Sanomien talousuutisissa on selkeä neljän kommentaattorin kärki, joista ahkerimmin äänessä on ollut Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman.

> Lue koko juttu
Keskusteluun startupeista osallistuivat Annina Huhtala, Jussi Ruusila, Mikko "Kobra" Koskinen, Jarno Koponen, Sami Kuusela ja Jussi Latvala.

Yksi Helsingissä järjestettävän Journalismin päivän teemoista on startupit ja journalismi.

> Lue koko juttu

Suomen ensimmäinen kokonaan faktantarkistukselle omistettu sivusto Faktabaari on voittanut European Public Communication -palkinnon. Vapaaehtoistyöhön perustuva Faktabaari korjasi eurovaalien aikana 40 virheellistä väittämää EU:sta ja aikoo jatkaa työtä eduskuntavaaleissa Helsingin Sanomain Säätiön apurahan turvin.

> Lue koko juttu

JET-kassan ja Nomit-kassan fuusioituminen työttömyyskassa Finkaksi ei ole poistanut tarvetta korottaa kassan jäsenmaksuja.

> Lue koko juttu

Medialle suunnatun 30 miljoonan innovaatiopotin ensimmäiset 20 miljoonaa jaetaan osin avoimen innovaatiokilpailun kautta, osin Tekesin tukina. Tuki osoitetaan erilaisten digitaalisten tuotteiden, palveluiden ja ratkaisujen kehittämiseen.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton valtuusto hyväksyi tiistaina yksimielisesti lehdistön työehtosopimuksen, josta saavutettiin neuvottelutulos maanantaina illalla.

> Lue koko juttu

Helsingin Kansainvälisen Lehdistöklubin toiminta on uhattuna. Rautatieasemalla sijaitsevan Pressiklubin vuokrasopimus päättyy marraskuun lopussa, eikä tilan omistaja Avecra halua jatkaa sopimusta.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta