JSN antoi eilisessä istunnossaan Seiskalle langettavan sekä neuvoston historian toisen vakavan huomautuksen. Seiska uutisoi kuolemantapauksesta, johon jutun kirjoittamishetkellä liitttyi rikosepäily. Vaikka kyse oli (myöhemmin perättömäksi osoittautuneesta) epäilystä, Seiskan jutussa puhuttiin suorasukaisesti "taposta". Epäilty ja hänen perheensä olivat JSN:n mukaan helposti tunnistettavissa jutusta.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvosto toteaa toimittajien uhkailun vaarantavan sananvapautta. Neuvosto hyväksyi keskiviikkoisessa kokouksessaan lausuman, jossa kehotetaan poliisia ja syyttäjiä kiinnittämään uhkailuun vakavaa huomiota. Neuvosto antoi lausumansa kahden tapauksen perusteella. Niissä poliisi ja syyttäjä perustelivat esitutkinnan rajoittamista mahdollisen rikoksen vähäisyydellä.

> Lue koko juttu

Viime vuonna käytyjä ja päättyneitä media-alan yt-neuvotteluita tuli Journalistiliiton tietoon 39. Niissä irtisanottiin kaikkiaan 597 henkilöä, joista 179 on journalisteja. Irtisanottujen journalistien määrä oli täsmälleen sama kuin vuonna 2014.

> Lue koko juttu

Kauppalehti Oy aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä ovat yhtiön toimitukset ja mediamyynnit tukitoimintoineen sisältäen ne henkilöt, jotka siirtyivät Talentumista Kauppalehti Oy:hyn liikkeenluovutuksella. Asiasta kertoo emokonserni Alma Media keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan.

> Lue koko juttu

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi valittu Hanna Nikkanen uskoo toimittajien perustamien ja omistamien julkaisujen määrän lisääntyvän tulevaisuudessa.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton hallituksen seminaarikokouksessa vierailleen valtakunnansovittelija Minna Helteen ratkaisu tuleviin työehtosopimusneuvotteluihin on yksinkertainen. Kaivataan yhteisen tahtotilan hahmottamista ja vuoropuhelua. Näin on varsinkin murrosaloilla, joihin mediabisnes ilman muuta kuuluu.

> Lue koko juttu

Journalistiikan vierailijaprofessuuri kiinnosti kaikkiaan 23 journalistia perjantaina päättyneessä haussa. Vain kerran aiemmin hakijoita on ollut enemmän.

> Lue koko juttu

Ulkoministeriö ei myönnä tänä vuonna apurahoja journalistien matkoihin kehitysmaihin. Avustusten jäädytys on osa kehitysyhteistyön leikkauksia.

> Lue koko juttu

Mediatalo Esan joulukuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Mediatalo irtisanoo 14 henkeä. Esa ei suoraan yt-neuvottelujen seurauksena vähennä journalistista työvoimaa.

> Lue koko juttu

Ylen Aamu-tv:ssä haastateltiin maanantaina 25. tammikuuta Rajat kiinni -kansanliikkeen edustajia Susanna Kaukista ja Pekka Kemppaista. Haastattelussa ei kysytty kriittisiä kysymyksiä liikkeen rasistisesta ideologiasta, ei vaikka esimerkiksi Kaukinen hyllytettiin loppukesästä jopa MV-lehden avustajakaartista ”rotuhygieniajuttujensa” vuoksi.
 

> Lue koko juttu

Tampereen toimittajakoulutuksen kasvatit aikovat perustaa alumniyhteisön, jonka tarkoitus on mahdollistaa vuosikymmenten varrella Tampereella opiskelleiden yhteydenpito.

> Lue koko juttu

Keskisuomalaisen toimituksen organisaatiota ja vuoroja koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet.

> Lue koko juttu

Politiikan toimittajat ry paheksuu ulkoministeri Timo Soinin linjaa boikotoida yksittäistä mediaa, yhdistys kertoo kannanotossaan.

> Lue koko juttu
13.1.2016

Arto Nieminen Yleisradioon
Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen, 58, on nimitetty toimittajaksi Yleisradion uutis- ja ajankohtaisohjelmiin.
Hänen vastuualueenaan on mielipiteellisen journalismin konseptin kehittäminen yhdessä toimituksen työryhmän kanssa ja sisällön tuottaminen näihin uusiin konsepteihin yhteistyössä ulkopuolisten tekijöiden kanssa. 
"Tämä on todella mielenkiintoinen työ ja suhtaudun siihen erittäin positiivisesti. Se on täysin uusi juttu ja menen tavallaan rakentamaan itselleni työpaikkaa", Nieminen sanoo.
Toisena osana Niemisen työtä on henkilöstöedustus Ylen hallituksessa.
"Tämä on todella kiinnostava kokonaisuus. Varsinaisen työni ei ole sidoksissa työvuoroihin, joten pystyn paneutumaan myös henkilöstön asioiden käsittelyyn ja hallitustyöskentelyyn", hän sanoo.
Nieminen toimi Journalistiliiton puheenjohtajana 2006–2014. Viime vuoden aikana Nieminen toimi muun muassa Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden järjestön YOT:n palveluksessa. Lisäksi hän teki erilaisia projekteja. Hän oli valitsemassa Julkisen sanan neuvostolle puheenjohtajaa, veti SJL:n historiaprojektia ja toimi RTTL:n viestintäpoliittisessa valiokunnassa. Hän on ollut myös neuvottelemassa Ylen uudesta palkkausjärjestelmästä.
Nieminen toimi ennen Journalistiliiton puheenjohtajan tehtäviä työmarkkina- ja politiikan toimittajana Ylessä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään helmikuun alussa.

> Lue koko juttu

Alma Aluemediasta irtisanottiin syyskuussa alkaneiden yt-neuvottelujen tuloksena kuusi toimittajaa. Näistä kolme on Satakunnan Kansasta, kaksi Aluemedian paikallislehdistä ja yksi Aamulehdestä.

> Lue koko juttu

Nya Åland fortsätter utkomma som papperstidning fem dagar per vecka trots att man sedan april i år förberett en annan lösning. Det här meddelade Anders Wiklöf och bolagets ledning i går på tisdagen. Tidningens läsare fick läsa nyheten i dagens tidning – på första sidan, i ett brev signerat  ”Anders Wiklöf, ägare”.

> Lue koko juttu

Maarianhaminassa ilmestyvä Nya ÅlandNyan – jatkaa viisipäiväisenä painettuna lehtenä. Lehdessä on keväästä lähtien suunniteltu toisenlaista ratkaisua ongelmiin. On puhuttu ilmestymiskertojen ja henkilöstön vähentämisestä ja painopisteen siirtämisestä digitaalisuuteen.

> Lue koko juttu

JSN:n uusi puheenjohtaja Elina Grundström sanoo neuvoston ja journalismin voivan hyvin.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi on valittu vapaa toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, 52.

> Lue koko juttu

Valtiovarainministeriön johtoryhmä päätti kesällä 2015, että freelancetoimittaja Jari Hanskalle ei anneta haastatteluja. VM perusteli päätöstään sillä, että Hanska olisi rikkonut hyvää journalistista tapaa vuosia aikaisemmin tehtyjen haastattelujen yhteydessä.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta