Liikenne- ja viestintäministeriö on julistanut avatuksi mediainnovaatiokilpailun. Ministeriön mukaan kilpailulla halutaan vauhdittaa media-alan siirtymistä digiaikaan, edistää alan rakennemuutosta ja tukea uusien sisältöjen luomista nimenomaan digitaalisessa toimintaympäristössä.

> Lue koko juttu

Kansan Uutisten toimitussihteeri Johan Alén on nimitetty verkkotuottajaksi KU:n, Kansan Tahdon, Satakunnan Työn ja Ny Tidin yhteiseen verkkomediaprojektiin. Projekti alkaa tammikuussa, ja kestää puoli vuotta.

> Lue koko juttu

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Basso Median maksamaan Basso-lehden entiselle toimituspäällikölle lähes 25 000 euron edestä maksamattomia palkkoja, vuosilomakorvauksia, lomapalkan korotusta sekä äitiys- ja odotusajan palkkaa. Lisäksi Basso on velvollinen korvaamaan työntekijälle oikeudenkäyntikulut.

> Lue koko juttu

Vihdissä toimivan lehtitalo Karprintin johtohenkilöitä on tuomittu työsuojelurikoksesta ehdolliseen vankeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Yhtiön hallituksen puheenjohtajalle oikeus tuomitsi neljä kuukautta ja toimitusjohtajalle kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi yhtiölle määrättiin 40 000 euron yhteisösakko.

> Lue koko juttu

Viikkolehti Seiskalle on nimitetty uudet päätoimittajat. Vastaavana päätoimittajana aloittaa Joni Soila ja uutispäätoimittajana Heli Karonen.

> Lue koko juttu

Mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan hakuaika päättyy 17. tammikuuta.

> Lue koko juttu

Filosofian maisteri, viittomakielentulkki Aija Pirinen on joulukuun 2014 alusta alkaen nimitetty kuopiolaisen Viikkosavon päätoimittajaksi. Viikkosavo on Kuopion luetuin kaupunkilehti. Keskiviikkoisin ilmestyvän printtilehden painos on 62 500 kappaletta.

> Lue koko juttu

Karjalainen aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä kolmeksi viikoksi tänä vuonna. Vuodenvaihteessa päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena myös irtisanottiin yksi työntekijä. Kolme siirtyy eläkkeelle tai osa-aikaeläkkeelle. Eläkkeelle ja osa-aikaeläkkeelle siirtyvistä kaksi työskentelee toimituksessa. Lisäksi maakuntalehdessä säästetään vapaaehtoisilla työaikajärjestelyillä ja järjestelemällä toimintoja uudelleen.

> Lue koko juttu

Uuden Inarin tekijät ovat saaneet kokoon pop up -paikallislehdelleen tarvittavan rahoituksen. Mesenaatti-palvelussa kerättyä rahaa kertyi määräaikaan mennessä hitusen yli minimitavoitteen, yhteensä 13 170 euroa. Uutta Inaria tuki 282 mesenaattia.

> Lue koko juttu

Ylen A-Studiossa pitkään vaikuttanut Matti Virtanen siirtyy Talouselämän toimittajaksi, kertoo Markkinointi&Mainonta.

> Lue koko juttu

Radio Ravun uudeksi päätoimittajaksi on nimitetty Mikko Sokero. Hän on aiemmin toiminut kanavan ohjelmapäällikkönä. Yksityisen puheradion aiempi päätoimittaja Timo Uusi-Kerttula siirtyy Radioyhtiö Rapu Oy:n hallituksen päätoimikseksi puheenjohtajaksi. Puheentuottajiksi kanavalle on nimitetty Hanna-Sofia Jauhiainen, Atte Pekkola ja Cia Widing.

> Lue koko juttu

Aamulehden urheilutoimituksen uutispäällikkönä aloittaa vuoden 2015 alusta Elina Paasonen, joka on viimeksi toiminut urheilutoimituksen varaesimiehenä. Paasonen on työskennellyt Alma Mediassa vuodesta 2005 alkaen, ensin Iltalehden urheilutoimituksessa, ja vuodesta 2007 alkaen Aamulehdessä. Paasonen on kirjoittanut Aamulehteen paitsi urheilusta, myös esimerkiksi ulkomaanuutisia sekä kulttuuri- ja talousjuttuja.

> Lue koko juttu

MTV:n ja STT:n uudeksi yhteiseksi Moskovan -kirjeenvaihtajaksi on nimitetty videojournalisti Iida Tikka. Tikka aloittaa Venäjän-komennuksensa vuoden 2015 alussa. MTV:n uutisen mukaan Venäjää hyvin tunteva Tikka on työskennellyt ja asunut muun muassa Moskovassa, Petroskoissa, Permissä ja Irkutskissa. Hän on myös opiskellut Venäjän sisä- ja ulkopolitiikkaa Moskovan yliopistossa. Tikan on tarkoitus raportoida paitsi Moskovasta, myös muualta Venäjältä sekä entisistä neuvostotasavalloista.

> Lue koko juttu

Elokuun 2015 alussa aloittavaksi Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi on valittu toimittaja Rauli Virtanen. Muun muassa Uudessa Suomessa, Suomen Kuvalehdessä, Avussa, MTV:ssä ja Yleisradiossa työskennellyt Virtanen tulee professuurinsa aikana keskittymään ulkomaanjournalismin opettamiseen.

> Lue koko juttu
Journalistiliiton puheenjohtajavaalin tulos ratkesi ennen kahta torstaina 11.12. Hanne Aho vei kisan äänin 45-32. Kuva: Heli Saarela

Hanne Aho on valittu Journalistiliiton puheenjohtajaksi. Aho voitti äänestyksessä istuvan puheenjohtajan Arto Niemisen äänin 45–32.

> Lue koko juttu

Journalisti etsii kuvantekijää Ville Rannan, JP Ahosen ja Kasper Strömmanin jalanjäljille. Sarjakuva / pilakuva on keskeistä sisältöä Journalistin mediakriittisellä takasivulla. Kuvantekijän on määrä kommentoida journalismin ja median ajankohtaisia ilmiöitä.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton hallitus esittää vuodelle 2015 liiton jäsenmaksuun 0,1 prosenttiyksikön korotusta. Jäsenmaksu on nyt kuukausipalkkaisilla 1,3 prosenttia ansioista. Kiinteitä jäsenmaksuja korotetaan vastaavasti. Asiasta päättää 10.–12. joulukuuta Helsingissä kokoontuva liiton valtuusto.

> Lue koko juttu

90 prosenttia suomalaisista sanoo pitävänsä vahvaa ja monipuolista kotimaista mediatarjontaa tärkeänä. Hieman alle puolet, 44 prosenttia, uskoo Ukrainan kriisin lisänneen uutisten, taustoitusten ja analyysien merkitystä merkittävästi tai jonkin verran

> Lue koko juttu

Kalevan yt-neuvottelut ovat päättyneet yhteensä 12 työntekijän vähentämiseen. Toimituksesta lähtee kahdeksan työntekijää, joista viisi irtisanotaan ja kolme jää eläkkeelle.

> Lue koko juttu

Päivitys 28.9.2017: Teppo Kuittinen ja Suomen Yrittäjien Sypoint Oy ovat sopineet erimielisyytensä koskien Kuittisen määräaikaisen työsuhteen irtisanomista koeajalla syksyllä 2014. Sopimuksessa kumpikin osapuoli on sitoutunut siihen, ettei pui erimielisyyttä enää julkisesti. Asiasta tiedotti Journalistiliitto verkkosivuillaan.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta