Keskisuomalaisen toimituksen organisaatiota ja vuoroja koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet.

> Lue koko juttu

Politiikan toimittajat ry paheksuu ulkoministeri Timo Soinin linjaa boikotoida yksittäistä mediaa, yhdistys kertoo kannanotossaan.

> Lue koko juttu
13.1.2016

Arto Nieminen Yleisradioon
Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen, 58, on nimitetty toimittajaksi Yleisradion uutis- ja ajankohtaisohjelmiin.
Hänen vastuualueenaan on mielipiteellisen journalismin konseptin kehittäminen yhdessä toimituksen työryhmän kanssa ja sisällön tuottaminen näihin uusiin konsepteihin yhteistyössä ulkopuolisten tekijöiden kanssa. 
"Tämä on todella mielenkiintoinen työ ja suhtaudun siihen erittäin positiivisesti. Se on täysin uusi juttu ja menen tavallaan rakentamaan itselleni työpaikkaa", Nieminen sanoo.
Toisena osana Niemisen työtä on henkilöstöedustus Ylen hallituksessa.
"Tämä on todella kiinnostava kokonaisuus. Varsinaisen työni ei ole sidoksissa työvuoroihin, joten pystyn paneutumaan myös henkilöstön asioiden käsittelyyn ja hallitustyöskentelyyn", hän sanoo.
Nieminen toimi Journalistiliiton puheenjohtajana 2006–2014. Viime vuoden aikana Nieminen toimi muun muassa Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden järjestön YOT:n palveluksessa. Lisäksi hän teki erilaisia projekteja. Hän oli valitsemassa Julkisen sanan neuvostolle puheenjohtajaa, veti SJL:n historiaprojektia ja toimi RTTL:n viestintäpoliittisessa valiokunnassa. Hän on ollut myös neuvottelemassa Ylen uudesta palkkausjärjestelmästä.
Nieminen toimi ennen Journalistiliiton puheenjohtajan tehtäviä työmarkkina- ja politiikan toimittajana Ylessä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään helmikuun alussa.

> Lue koko juttu

Alma Aluemediasta irtisanottiin syyskuussa alkaneiden yt-neuvottelujen tuloksena kuusi toimittajaa. Näistä kolme on Satakunnan Kansasta, kaksi Aluemedian paikallislehdistä ja yksi Aamulehdestä.

> Lue koko juttu

Nya Åland fortsätter utkomma som papperstidning fem dagar per vecka trots att man sedan april i år förberett en annan lösning. Det här meddelade Anders Wiklöf och bolagets ledning i går på tisdagen. Tidningens läsare fick läsa nyheten i dagens tidning – på första sidan, i ett brev signerat  ”Anders Wiklöf, ägare”.

> Lue koko juttu

Maarianhaminassa ilmestyvä Nya ÅlandNyan – jatkaa viisipäiväisenä painettuna lehtenä. Lehdessä on keväästä lähtien suunniteltu toisenlaista ratkaisua ongelmiin. On puhuttu ilmestymiskertojen ja henkilöstön vähentämisestä ja painopisteen siirtämisestä digitaalisuuteen.

> Lue koko juttu

JSN:n uusi puheenjohtaja Elina Grundström sanoo neuvoston ja journalismin voivan hyvin.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi on valittu vapaa toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, 52.

> Lue koko juttu

Valtiovarainministeriön johtoryhmä päätti kesällä 2015, että freelancetoimittaja Jari Hanskalle ei anneta haastatteluja. VM perusteli päätöstään sillä, että Hanska olisi rikkonut hyvää journalistista tapaa vuosia aikaisemmin tehtyjen haastattelujen yhteydessä.

> Lue koko juttu

7 päivää -lehdestä vuonna 2013 irtisanottu toimittaja on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen. Haastehakemus on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen syyskuun alussa.
Haastehakemuksen mukaan toimittaja vaatii Aller Media Oy:ltä työsuhteensa perusteettomasta purkamisesta noin 140 000 euron korvauksia. Summa vastaa toimittajan 18 kuukauden palkkaa. Hänen kuukausipalkkansa oli noin 7 900 euroa.

> Lue koko juttu

15.10 ilmestyneessä Journalistin numerossa 12/2015 kerromme Barents Observer -nettilehden päätoimittajan irtisanomiseen liittyneestä riidasta. Barentsin alueen uutisia englanniksi julkaisevan lehden päätoimittaja Thomas Nilsen erotettiin syyskuun lopulla. Päätoimittajan mukaan omistajat halusivat oikeuden puuttua lehden sisältöön ja suuttuivat, kun Nilsen kertoi asiasta julkisuudessa.

> Lue koko juttu

Yt-neuvotteluita parhaillaan käyvä Aller Media suunnittelee lehtiensä taittotyön ulkoistamista uuteen design-tiimiin. Osa uuden tiimin taittotyöstä on tarkoitus siirtää Viroon ja Latviaan.
Ulkoistamissuunnitelma koskee kaikkien muiden lehtien taittoa paitsi Seiskaa. Ulkomailla osittain taitettavien lehtien kannet on kuitenkin tarkoitus tehdä edelleen Suomessa.
Allerin aikakauslehtiä ovat muun muassa Fit, Katso, Koti ja keittiö, Oma Aika ja Seiska.

> Lue koko juttu

Alma Media Oyj:n alue- ja paikallislehtiyksikkö Aluemedia aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä lukuun ottamatta Lapin lehtiä sekö paino- ja jakeluyhtiö Alma Manua. Neuvottelujen piirissä on 500 henkilöä. Yhtiön ilmoituksen mukaan vähennyksien määräksi on kaavailtu 85 henkilötyövuotta.

> Lue koko juttu

Aller Media suunnittelee kaikkien brändiensä yhteistä design-tiimiä ja aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut, jotka koskevat graafikoita, Art Directoreita, kuvatoimittajia ja videotuotannon työntekijöitä.

> Lue koko juttu

Kotimaa Oy on antanut henkilöstölleen yt-neuvotteluesityksen. Syyksi Kotimaa kertoo taloudelliset ja tuotannolliset syyt. 70 hengen vahvuisesta henkilöstöstä supistetaan maksimissaan 15 henkilötyövuotta. Neuvottelut alkavat maanantaina 31. elokuuta.

> Lue koko juttu

Sanoma käynnistää yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 280 työntekijän irtisanomiseen.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys hakee neuvostolle uutta puheenjohtajaa neljän vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen 1. tammikuuta 2016 lähtien.

> Lue koko juttu

Etelä-Suomen Median yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Yhtymä vähentää työntekijöistään yhteensä kymmenen henkilötyövuotta.

> Lue koko juttu

Aller Median yt-neuvottelut ovat päättyneet. Työpaikkoja vähenee enintään 40. Aller tiedottaa organisoineensa Suomen liiketoimintansa uudelleen ja lopettavansa syksyllä Olivian ja Divaanin printtilehtinä. Molemmat brändit jatkavat verkossa.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta