Toimittajakoulutus Suomessa täyttää syksyllä 90 vuotta. Jotta pitkän perinteen vaiheet saataisiin elämään, Tampereen yliopisto kerää muisteluita entisiltä opiskelijoilta ja opettajilta.

> Lue koko juttu

Alma Media suunnittelee Lapissa ilmestyvien päivälehtiensä Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien yhdistämistä.

> Lue koko juttu

Rock-syksyn menestystapahtumaksi noussut Journalistirock -konsertti saa jatkoa. Musisoiville media-ammattilaisille tarkoitettu, Journalistiliiton tukema bändikilpailu järjestetään Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa viikon verran viimevuotista aiempana ajankohtana, 9. lokakuuta.

> Lue koko juttu

Vuoden journalistina palkittu tutkiva toimittaja Minna Knus-Galán kannustaa kollegojaan tekemään kansainvälistä yhteistyötä tutkivien juttujen teossa. Hän uskoo tutkivan journalismin ammentavan tulevaisuudessa yhä enemmän rajat ylittävistä aiheista.

> Lue koko juttu

Median innovaatiokilpailu on ratkennut. Jaetun ykkössijan saivat yksilö- ja joukkuesarjassa Prime ja Aatos -projektit, joiden tuomaristo toivoo yhdistävän voimansa. Molemmille myönnettiin 25 000 euroa.

> Lue koko juttu

Kainuun Sanomia, Koti-Kajaania, Ylä-Kainuuta, Kuhmolaista ja Sotkamo-lehteä kustantava SLP Kustannus Oy käynnistää yt-neuvottelut. Neuvotteluiden syyksi ilmoitetaan tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Kainuun sanomalehtiperheen mukaan neuvottelujen tavoitteena on liiketoiminnan tervehdyttäminen ja toimintojen järjestäminen uudelleen.

> Lue koko juttu

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton puheenjohtajaksi on valittu Taru Taipale. Hän seuraa puheenjohtajana Journalistiliton puheenjohtajaksi valittua Hanne Ahoa. Taipale valittiin SAL:n johtoon liiton torstaisessa kokouksessa. Hän löi äänestyksessä Kustannustoimittajien alueosaston Anna-Liisa Karhulan.

> Lue koko juttu

Toimittaja Risto Lindstedt on saanut Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton SAL:n Salli-journalistipalkinnon. Hän sai palkinnon tunnustuksena pitkästä ja merkittävästä elämäntyöstä.

> Lue koko juttu

Yle.fi kertoo, että Viron presidentti Toomas Hendrik Ilveksen kohuttu neuvonantaja Iivi Anna Masso ei jatka tehtävässään. Masson toimi kerrotaan lakkautetun, "mutta todellisen syyn epäillään liittyvän Masson kehotukseen olla antamatta haastatteluja suomalaistoimittajalle", Ylen sivuilla kerrotaan.

> Lue koko juttu

Yleisradion Uutis- ja ajankohtaistoiminnan taloustoimituksen esimieheksi on nimitetty Antti Oksanen, 46. Oksanen siirtyy Yleen markkinatutkimus- ja analyytikkoyhtiö IDC Finlandin maajohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Talentumin verkkokehityksen johtajana, Tietoviikko-lehden päätoimittajana ja Talentumin Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajana.

> Lue koko juttu

Suomen Journalistiliitto lähtee mukaan selvityshankkeeseen, jossa valmistellaan palkansaajien uuden keskusjärjestön perustamista. Asiasta päätti SJL:n hallitus viime perjantain kokouksessaan.

> Lue koko juttu

Helsingin Sanomat lakkaa ostamasta STT:n tekstiuutisia kesäkuun lopussa. Lehden osuus STT:n tekstiuutispalvelun liikevaihdosta on kahdeksan prosenttia. HS jatkaa lehtikuvan kuva-asiakkaana, Ilta-Sanomat sen sijaan edelleen sekä teksti- että kuvapalvelun asiakkaana.

> Lue koko juttu

Lehtitalo Karprint ei ole valittanut hovioikeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tammikuussa langettamista tuomioista. Käräjäoikeuden päätös jää näin ollen lainvoimaiseksi. Oikeus tuomitsi Karprintin johtohenkilöt työsuojelurikoksista ehdolliseen vankeuteen. Yhtiön hallituksen puheenjohtajalle oikeus tuomitsi ehdollista neljä kuukautta, toimitusjohtajalle kolme kuukautta. Yhtiölle määrättiin 40 000 euron yhteisösakko, ja lisäksi oikeus määräsi huomattavat korvaukset Karprintin kahdeksalle entiselle ja nykyiselle työntekijälle.

> Lue koko juttu

Alma Media on käynnistänyt neuvottelut Suomalaisen Lehtipainon kanssa Alma Median Kainuun lehtiliiketoiminnan myymisestä. Kaupan toteutuessa maakuntalehti Kainuun Sanomat, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja kolme tilattavaa paikallislehteä siirtyisivät ostajalle arviolta maaliskuun puoliväliin mennessä. Näiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 11,5 miljoonaa euroa.

> Lue koko juttu

Suomen tiedetoimittajain liitto on valinnut vuoden 2015 tiedetoimittajaksi Jani Kaaron. Samassa yhteydessä myönnettiin myös kaksi tiedeviestintäpalkintoa, yksi Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -tv-ohjelman tiimille, toinen Ylen radiotoimittaja Sisko Loikkaselle.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen aloittaa Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden (YOT) asiantuntijana helmikuun alussa. Hänen tehtävänään on muun muassa ohjelmatyöntekijöiden palkkausjärjestelmän kehittämisen loppuunsaattaminen.

> Lue koko juttu

Elokuvia sekä tv-ohjelmia kääntävien ja tekstittävien av-kääntäjien työehdoista käytävät neuvottelut ovat jälleen viivästyneet. Tuloksen piti olla valmiina torstaina klo 17 mennessä eli ennen neuvotteluihin osallistuvan Akavan Erityisalojen hallituksen kokousta. Alun perin takaraja oli viime vuoden lopussa.

> Lue koko juttu

Tampereen yliopistossa juhlitaan ensi syksynä vuonna 1925 alkanutta toimittajakoulutusta 

> Lue koko juttu

MTV Uutisten toimittaja Anne Sjöholm on nimitetty valtioneuvoston kanslian EU-asioiden viestintäpäälliköksi. Sjöholmin vastuulla on valtioneuvoston ja pääministerin EU-viestinnän suunnittelu, toteutus ja koordinointi. Hän vastaa myös EU-ministerivaliokunnan ja Eurooppa-neuvoston kokouksien viestinnästä Suomen osalta.

> Lue koko juttu

Etelä-Suomen Sanomien uusi päätoimittaja on Perttu Kauppinen. Kauppinen aloittaa uudessa toimessaan 26. tammikuuta. Hänestä tulee samalla mediatalo ESA:n sisällöntuotannon johtaja. Kauppinen on viimeksi toiminut Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä. Hän irtisanoutui HS:sta lokakuun lopussa.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta