Kotimaa Oy on antanut henkilöstölleen yt-neuvotteluesityksen. Syyksi Kotimaa kertoo taloudelliset ja tuotannolliset syyt. 70 hengen vahvuisesta henkilöstöstä supistetaan maksimissaan 15 henkilötyövuotta. Neuvottelut alkavat maanantaina 31. elokuuta.

> Lue koko juttu

Sanoma käynnistää yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 280 työntekijän irtisanomiseen.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys hakee neuvostolle uutta puheenjohtajaa neljän vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen 1. tammikuuta 2016 lähtien.

> Lue koko juttu

Etelä-Suomen Median yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Yhtymä vähentää työntekijöistään yhteensä kymmenen henkilötyövuotta.

> Lue koko juttu

Aller Median yt-neuvottelut ovat päättyneet. Työpaikkoja vähenee enintään 40. Aller tiedottaa organisoineensa Suomen liiketoimintansa uudelleen ja lopettavansa syksyllä Olivian ja Divaanin printtilehtinä. Molemmat brändit jatkavat verkossa.

> Lue koko juttu

Yli puolet Julkisen sanan neuvoston alkuvuonna tekemistä päätöksistä on johtanut langettavaan ratkaisuun. Neuvosto on tänä vuonna 49 kantelua, ja päätynyt langettavaan 25 tapauksessa. Eniten langettavia päätöksiä on annettu piilomainonnasta ja virheen puutteellisesta korjauksesta.

> Lue koko juttu

Turun Sanomien yt-neuvottelut päättyivät 17. kesäkuuta kolmen työntekijän irtisanomiseen. Alun perin yhtiö ilmoitti tavoittelevansa kymmenen ihmisen irtisanomista.

> Lue koko juttu

Maikkarin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden seurauksena yhtiö vähentää yhteensä noin sata työntekijää eli noin neljäsosan työntekijöistään. Irtisanomisten jälkeen MTV:n palveluksessa jatkaa noin 330 työntekijää.

> Lue koko juttu

Kiistämme irtisanomisperusteet MTV Oy:ssä ja Mediahub Helsinki Oy:ssä, koska työnantaja ei ole osoittanut, että työt loppuvat tai vähenevät merkittävästi.

> Lue koko juttu

Yt-neuvotteluista huhtikuun lopulla ilmoittanut Turun Sanomat Oy teki viime vuonna noin 12 miljoonan euron liikevoiton. Voitto kasvoi edellisvuodesta 26 prosenttia. Samaan aikaan yhtiö käy väenvähennyksiin tähtääviä yt-neuvotteluita, jotka kohdistuvat 26 työntekijään. Toimituksellista työtä tekevien osuus vähennettävistä on korkeintaan kymmenen.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvosto saa ensi vuoden alusta lähtien kokoaikaisen puheenjohtaja. Nyt tehtävä on puolipäiväinen. JSN:n kannatusyhdistys teki asiasta päästöksen tiistaina 19. toukokuuta.

> Lue koko juttu

Tutkivan journalismin yhdistys on nimennyt viisi journalistista työtä ehdolle Lumilapio-palkinnon saajaksi vuoden 2014 parhaasta tutkivasta journalismista. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yli 30. Yhdistyksen puheenjohtaja Salla Vuorikoski luoneehtii tarjontaa korkeatasoiseksi.

> Lue koko juttu

Aller suunnittelee Suomen toimintansa uudelleenorganisoimista ja harkitsee saneeraavansa printtimainonnasta riippuvaisia naistenlehtiään. Yhtiö tiedotti asiasta keskiviikkona 6. toukokuuta.

> Lue koko juttu

Kainuun Sanomalehtiperheen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Lehtiyhtiö vähentää kaikkiaan 14 henkilötyövuotta. Muutos koskee useampaa kuin neljäätoista ihmistä, sillä osa vähennyksistä tehdään osa-aikaistuksilla.

> Lue koko juttu

Turun Sanomissa käynnistyy jälleen yt-neuvottelut. Yhtiön tiedotteen mukaan toimintaa järjestellään uudelleen, tavoitteena kustannussäästöt. Perusteina ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

> Lue koko juttu

MTV aloittaa yhteistoimintaneuvottelut ja ulkoistaa uutistuotantonsa. Uutis- ja urheilutuotannon työntekijät siirretään uuteen, toimintansa aloittavaan uutisyhtiöön.

> Lue koko juttu

STT-Lehtikuva aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Niiden taustalla ovat uutistoiminnan asiakasmenetykset.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvostolle on tullut kosteusvaurion vuoksi ajolähtö Vironkadun toimitiloista. Neuvoston uusi osoite Helsingissä on Eteläranta 10. Toimitilat sijaitsevat perinteisessä työnantajaliittojen tukikohdassa, jota hallitsee Elinkeinoelämän Keskusliitto EK. JSN:n naapureita ovat muun muassa Viestinnän Keskusliitto sekä Sanomalehtien Liitto ja Aikakauslehtien Liitto. JSN aloittaa uusissa tiloissa 1. huhtikuuta.

> Lue koko juttu

A-lehdiltä ilmestyy 26. toukokuuta uusi printti Apu Lukemisto, joka keskittyy hitaaseen journalismiin. Satasivuinen lehti on päätoimittaja Marja Aarnipuron mukaan suunnattu ihmisille, jotka rakastavat lukemista.

> Lue koko juttu

Toimittajakoulutus Suomessa täyttää syksyllä 90 vuotta. Jotta pitkän perinteen vaiheet saataisiin elämään, Tampereen yliopisto kerää muisteluita entisiltä opiskelijoilta ja opettajilta.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta