Helsingin Sanomat lakkaa ostamasta STT:n tekstiuutisia kesäkuun lopussa. Lehden osuus STT:n tekstiuutispalvelun liikevaihdosta on kahdeksan prosenttia. HS jatkaa lehtikuvan kuva-asiakkaana, Ilta-Sanomat sen sijaan edelleen sekä teksti- että kuvapalvelun asiakkaana.

> Lue koko juttu

Lehtitalo Karprint ei ole valittanut hovioikeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tammikuussa langettamista tuomioista. Käräjäoikeuden päätös jää näin ollen lainvoimaiseksi. Oikeus tuomitsi Karprintin johtohenkilöt työsuojelurikoksista ehdolliseen vankeuteen. Yhtiön hallituksen puheenjohtajalle oikeus tuomitsi ehdollista neljä kuukautta, toimitusjohtajalle kolme kuukautta. Yhtiölle määrättiin 40 000 euron yhteisösakko, ja lisäksi oikeus määräsi huomattavat korvaukset Karprintin kahdeksalle entiselle ja nykyiselle työntekijälle.

> Lue koko juttu

Alma Media on käynnistänyt neuvottelut Suomalaisen Lehtipainon kanssa Alma Median Kainuun lehtiliiketoiminnan myymisestä. Kaupan toteutuessa maakuntalehti Kainuun Sanomat, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja kolme tilattavaa paikallislehteä siirtyisivät ostajalle arviolta maaliskuun puoliväliin mennessä. Näiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 11,5 miljoonaa euroa.

> Lue koko juttu

Suomen tiedetoimittajain liitto on valinnut vuoden 2015 tiedetoimittajaksi Jani Kaaron. Samassa yhteydessä myönnettiin myös kaksi tiedeviestintäpalkintoa, yksi Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -tv-ohjelman tiimille, toinen Ylen radiotoimittaja Sisko Loikkaselle.

> Lue koko juttu

Elokuvia sekä tv-ohjelmia kääntävien ja tekstittävien av-kääntäjien työehdoista käytävät neuvottelut ovat jälleen viivästyneet. Tuloksen piti olla valmiina torstaina klo 17 mennessä eli ennen neuvotteluihin osallistuvan Akavan Erityisalojen hallituksen kokousta. Alun perin takaraja oli viime vuoden lopussa.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen aloittaa Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden (YOT) asiantuntijana helmikuun alussa. Hänen tehtävänään on muun muassa ohjelmatyöntekijöiden palkkausjärjestelmän kehittämisen loppuunsaattaminen.

> Lue koko juttu

Tampereen yliopistossa juhlitaan ensi syksynä vuonna 1925 alkanutta toimittajakoulutusta 

> Lue koko juttu

MTV Uutisten toimittaja Anne Sjöholm on nimitetty valtioneuvoston kanslian EU-asioiden viestintäpäälliköksi. Sjöholmin vastuulla on valtioneuvoston ja pääministerin EU-viestinnän suunnittelu, toteutus ja koordinointi. Hän vastaa myös EU-ministerivaliokunnan ja Eurooppa-neuvoston kokouksien viestinnästä Suomen osalta.

> Lue koko juttu

Etelä-Suomen Sanomien uusi päätoimittaja on Perttu Kauppinen. Kauppinen aloittaa uudessa toimessaan 26. tammikuuta. Hänestä tulee samalla mediatalo ESA:n sisällöntuotannon johtaja. Kauppinen on viimeksi toiminut Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä. Hän irtisanoutui HS:sta lokakuun lopussa.

> Lue koko juttu

Liikenne- ja viestintäministeriö on julistanut avatuksi mediainnovaatiokilpailun. Ministeriön mukaan kilpailulla halutaan vauhdittaa media-alan siirtymistä digiaikaan, edistää alan rakennemuutosta ja tukea uusien sisältöjen luomista nimenomaan digitaalisessa toimintaympäristössä.

> Lue koko juttu

Kansan Uutisten toimitussihteeri Johan Alén on nimitetty verkkotuottajaksi KU:n, Kansan Tahdon, Satakunnan Työn ja Ny Tidin yhteiseen verkkomediaprojektiin. Projekti alkaa tammikuussa, ja kestää puoli vuotta.

> Lue koko juttu

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Basso Median maksamaan Basso-lehden entiselle toimituspäällikölle lähes 25 000 euron edestä maksamattomia palkkoja, vuosilomakorvauksia, lomapalkan korotusta sekä äitiys- ja odotusajan palkkaa. Lisäksi Basso on velvollinen korvaamaan työntekijälle oikeudenkäyntikulut.

> Lue koko juttu

Vihdissä toimivan lehtitalo Karprintin johtohenkilöitä on tuomittu työsuojelurikoksesta ehdolliseen vankeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Yhtiön hallituksen puheenjohtajalle oikeus tuomitsi neljä kuukautta ja toimitusjohtajalle kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi yhtiölle määrättiin 40 000 euron yhteisösakko.

> Lue koko juttu

Viikkolehti Seiskalle on nimitetty uudet päätoimittajat. Vastaavana päätoimittajana aloittaa Joni Soila ja uutispäätoimittajana Heli Karonen.

> Lue koko juttu

Mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan hakuaika päättyy 17. tammikuuta.

> Lue koko juttu

Filosofian maisteri, viittomakielentulkki Aija Pirinen on joulukuun 2014 alusta alkaen nimitetty kuopiolaisen Viikkosavon päätoimittajaksi. Viikkosavo on Kuopion luetuin kaupunkilehti. Keskiviikkoisin ilmestyvän printtilehden painos on 62 500 kappaletta.

> Lue koko juttu

Karjalainen aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä kolmeksi viikoksi tänä vuonna. Vuodenvaihteessa päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena myös irtisanottiin yksi työntekijä. Kolme siirtyy eläkkeelle tai osa-aikaeläkkeelle. Eläkkeelle ja osa-aikaeläkkeelle siirtyvistä kaksi työskentelee toimituksessa. Lisäksi maakuntalehdessä säästetään vapaaehtoisilla työaikajärjestelyillä ja järjestelemällä toimintoja uudelleen.

> Lue koko juttu

Uuden Inarin tekijät ovat saaneet kokoon pop up -paikallislehdelleen tarvittavan rahoituksen. Mesenaatti-palvelussa kerättyä rahaa kertyi määräaikaan mennessä hitusen yli minimitavoitteen, yhteensä 13 170 euroa. Uutta Inaria tuki 282 mesenaattia.

> Lue koko juttu

Ylen A-Studiossa pitkään vaikuttanut Matti Virtanen siirtyy Talouselämän toimittajaksi, kertoo Markkinointi&Mainonta.

> Lue koko juttu

Radio Ravun uudeksi päätoimittajaksi on nimitetty Mikko Sokero. Hän on aiemmin toiminut kanavan ohjelmapäällikkönä. Yksityisen puheradion aiempi päätoimittaja Timo Uusi-Kerttula siirtyy Radioyhtiö Rapu Oy:n hallituksen päätoimikseksi puheenjohtajaksi. Puheentuottajiksi kanavalle on nimitetty Hanna-Sofia Jauhiainen, Atte Pekkola ja Cia Widing.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta