KSF Media aloittaa ensi maanantaina yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan 63 henkilötyövuoden vähennystä. Se on noin kolmannes KSF Median koko henkilöstöstä. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa ja päättyvät juhannuksen alla 20. kesäkuuta.

> Lue koko juttu

Verottajalla ei ole oikeutta velvoittaa Yleisradiota ja sen toimittajia luovuttamaan niin sanottuja Panaman papereita, sanoo Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas. Hän toteaa EIT:n ratkaisuihin tukeutuen, että lähdesuojan piiriin kuuluu myös sellainen tieto, jota ei vielä ole julkaistu.

> Lue koko juttu

Barbro Teir jättää välittömästi KSF Median toimitusjohtajan ja kustantajan tehtävän. Toimitusjohtajaksi on nimitetty Jens Berg, joka on tähän asti toiminut varatoimitusjohtajana. Kustantajaksi on nimitetty sisältöjohtaja Susanna Ilmoni.

> Lue koko juttu
21.4.2016

Barbro Teir slutar med omedelbar verkar som vd och ansvarig utgivare på KSF Media. Ny vd är nuvarande vice vd:n Jens Berg och innehållsdirektör Susanna Ilmoni blir ansvarig utgivare.

> Lue koko juttu

Toimittajakoulutuksen neuvottelukunta esittää, että opetus- ja kulttuuriministeriö teettäisi selvityksen journalismin ja viestintäalan koulutustarpeista vuosina 2016–2021. Tutkimuksessa tulisi selvittää viestintäalan opiskelijoiden työllistymistä, alan tulevaisuuden osaamistarpeita sekä tarkoituksenmukaiset tavoitteet aloituspaikkojen ja tutkintojen määrälle.

> Lue koko juttu

Kaakon Viestintä vähentää toimituksistaan 22 henkilötyövuotta yt-neuvottelujen tuloksena. Alkuperäinen vähennystarve oli 28–32 henkilötyövuotta. Suoraan toimituksista irtisanotaan kolme henkilöä.

> Lue koko juttu

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen toteaa, että Euroopan komission kaavailema alv-muutos olisi toteutuessaan erittäin tervetullut.

> Lue koko juttu

MTV Oy aloittaa huhtikuun puolivälissä yt-neuvottelut. Neuvottelujen piirissä on noin 300 työntekijää. Yhtiö ilmoittaa vähennystarpeeksi noin 30 työpaikkaa. Kaksi kolmannesta vähennyksistä kohdistuu myynnin ja markkinoinnin henkilökuntaan, kymmenkunta henkilöä vähennetään yhtiön muista toiminnoista.

> Lue koko juttu

Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkintoa tavoittelee kuusi finalistia. Palkinto jaetaan vuoden 2015 parhaasta tutkivasta journalismista. Ehdotuksia Lumilapio-palkinnon saajaksi tuli yli 30 kappaletta.

> Lue koko juttu

Kauppalehti Oy vähentää 11–13 journalistia erosopimuksilla tai irtisanomisilla. Näistä kuusi on entisiä talentumilaisia, jotka siirtyivät Kauppalehti Oy:hyn alkuvuodesta tapahtuneella liikkeenluovutuksella.

> Lue koko juttu

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on päättänyt aloittaa esitutkinnan toimittajaan kohdistuneista kunnianloukkauksista ja laittomista uhkauksista.

> Lue koko juttu

Suomen Journalistiliitto keskeyttää toistaiseksi valmistelut uuteen keskusjärjestöön liittymiseksi.

> Lue koko juttu

MTV maksaa yli sadan miljoonan euron lainasta kovia korkoja Luxemburgiin. Yhtiön johto ei kommentoi järjestelyä.

> Lue koko juttu

Korkein oikeus on ratkaissut Tampereen ylioppilaslehti Aviisin tes-kiistan toimittajan hyväksi.

> Lue koko juttu

Maaliskuun alkupuoli oli menestyksekäs entisiä työnantajiaan vastaan oikeudessa riidelleille toimittajille. Hävinneenä osapuolena oli kolmessa oikeudenkäynnissä Alma Media, yhdessä MTV Sisällöt Oy (entinen MTV Oy) ja yhdessä Basso Media.

> Lue koko juttu

JSN antoi eilisessä istunnossaan Seiskalle langettavan sekä neuvoston historian toisen vakavan huomautuksen. Seiska uutisoi kuolemantapauksesta, johon jutun kirjoittamishetkellä liitttyi rikosepäily. Vaikka kyse oli (myöhemmin perättömäksi osoittautuneesta) epäilystä, Seiskan jutussa puhuttiin suorasukaisesti "taposta". Epäilty ja hänen perheensä olivat JSN:n mukaan helposti tunnistettavissa jutusta.

> Lue koko juttu

Julkisen sanan neuvosto toteaa toimittajien uhkailun vaarantavan sananvapautta. Neuvosto hyväksyi keskiviikkoisessa kokouksessaan lausuman, jossa kehotetaan poliisia ja syyttäjiä kiinnittämään uhkailuun vakavaa huomiota. Neuvosto antoi lausumansa kahden tapauksen perusteella. Niissä poliisi ja syyttäjä perustelivat esitutkinnan rajoittamista mahdollisen rikoksen vähäisyydellä.

> Lue koko juttu

Viime vuonna käytyjä ja päättyneitä media-alan yt-neuvotteluita tuli Journalistiliiton tietoon 39. Niissä irtisanottiin kaikkiaan 597 henkilöä, joista 179 on journalisteja. Irtisanottujen journalistien määrä oli täsmälleen sama kuin vuonna 2014.

> Lue koko juttu

Kauppalehti Oy aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä ovat yhtiön toimitukset ja mediamyynnit tukitoimintoineen sisältäen ne henkilöt, jotka siirtyivät Talentumista Kauppalehti Oy:hyn liikkeenluovutuksella. Asiasta kertoo emokonserni Alma Media keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan.

> Lue koko juttu

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi valittu Hanna Nikkanen uskoo toimittajien perustamien ja omistamien julkaisujen määrän lisääntyvän tulevaisuudessa.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
94. vuosikerta