23.2.2017

JSN antoi Suomen Kuvalehdelle langettavan Yle-jutusta

Facebook

Julkisen sanan neuvosto on antanut Suomen Kuvalehdelle langettavan ja Yle Uutisille vapauttavan päätöksen samanaikaista kuulemista koskevissa kanteluista. Molemmat kantelut liittyivät niin sanottuun Terrafame-vyyhtiin.

> Lue koko juttu
17.2.2017

Nykymuotoinen Pam-lehti lakkautetaan

Facebook

Palvelualojen ammattiliitto PAM lopettaa kaikille jäsenille jaettavan Pam-lehden nykyisessä muodossaan. Liiton hallitus päätti asiasta torstaina 17. tammikuuta. Järjestelyt koskevat myös liiton aktiiveille suunnattua PAMPlus-lehteä.

> Lue koko juttu
13.2.2017

Keisarin kaatajat

Facebook
Minna Passi (vasemmalla) on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2007, josta valtaosan rikostoimittajana. Passin erikoisalaa ovat vakava ja järjestäytynyt rikollisuus. Susanna Reinboth on työskennellyt Helsingin Sanomien oikeustoimittajana vuodesta 1990. Vuosina 2004 – 2012 hän oli Nelosen uutisissa.

Helsingin Sanomien rikostoimittajien Minna Passin (kuvassa vasemmalla) ja Susanna Reinbothin kirja Keisari Aarnio kertoo, kuinka Jari Aarnio pyöritti julkisuutta ”luottotoimittajiensa” avulla. Kirjan mukaan Aarnio ”usutti luottotoimittajansa toisarvoisten asioiden kimppuun heittelemällä heille kaluttaviksi luita, kun hän itse piilotteli pihviä”. Journalistin haastattelemat ”luottotoimittajat” kiistävät olleensa Aarnion otteessa. (Kuva: Aapo Huhta)

> Lue koko juttu
7.2.2017

Otavamedia OMAn yt-neuvotteluissa ei irtisanomisia

Facebook

Otavamediaan ja Otava-konserniin kuuluvan sisältömuotoilutoimisto Otavamedia OMAn yt-neuvottelut ovat päättyneet. Otavamedian pääluottamusmies Tuomo Lappalainen kertoo, että irtisanomisiin ei jouduta.

> Lue koko juttu
3.2.2017

Yle aloittaa uudet yt-neuvottelut - nyt Julkaisut-yksikössä

Facebook

Yleisradio aloittaa yt-neuvottelut Julkaisut-yksikössään perjantaina 9. helmikuuta. Ne koskevat 102 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä.

> Lue koko juttu
1.2.2017

Hanne Aho Ylen irtisanomisista: Ylen otettava vastuu irtisanottavien työllistymisestä

Facebook

Yleisradion yt-neuvotteluiden tuloksena Yle Tuotanto ja Design -osaston 63 työntekijää saa potkut. Lisäksi 35 lähtee eläkkeelle ja 17 jatkaa töitä muualla yhtiössä.

> Lue koko juttu
27.1.2017

Otavamedian lehdille kaksi langettavaa

Facebook

 Otavamedian julkaisema Hymy sai kaikkien aikojen ensimmäisen piilomainontaa koskevan vakavan huomautuksen. Alibi sai langettavan, kun lehden kuvateksti leimasi kuvassa esiintyneen henkilön perusteettomasti jengitaustaiseksi.

> Lue koko juttu
24.1.2017

PAM suunnittelee lehtensä lakkauttamista

Facebook

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa yt-neuvottelut.
Neuvottelut kytkeytyv
ät liitossa parhaillaan meneillään olevaan viestinnän uudistusprosessiin.

> Lue koko juttu
16.1.2017

Otavamedia OMA aloittaa yt-neuvottelut

Facebook

Otavamediaan ja Otava-konserniin kuuluvassa sisältömuotoilutoimisto Otavamedia OMAssa alkavat yt-neuvottelut. Työnantaja on ilmoittanut vähennystarpeeksi neuvotteluissa enintään yhdeksän.

> Lue koko juttu
21.12.2016

Hanne Aho toivoo ulkopuolista Yle-selvitystä

Facebook

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ehdottaa ulkopuolista selvitystä Yleisradion tulehtuneeseen tilanteeseen. Tilanne kärjistyi marraskuun lopulla Suomen Kuvalehden uutisoitua, että Ylen johto ohjeisti toimittajia olemaan jatkamatta Sipilä-Terrafame-keskustelua. Ohjeistusta vastustanut Ruben Stiller sai varoituksen, mutta se peruutettiin myöhemmin. Pari viikkoa myöhemmin Uutis- ja ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen ja toimittaja Salla Vuorikoski irtisanotuivat vastalauseena Ylen johdon journalistisille linjauksille.

> Lue koko juttu
14.12.2016

Ylestä lähtenyt Eronen: ”Rautasaappaan alla on hankala hengittää”

Facebook

Juttua on päivitetty 14. joulukuuta kello 11.30: Myös toimittaja Salla Vuorikoski on irtisanoutunut.

> Lue koko juttu
9.12.2016

Yt-neuvottelut tulivat Yle-työryhmälle yllätyksenä

Facebook

Ylen aikeet aloittaa mittavat yt-neuvottelut ja ulkoistaa tuotantoaan eivät vastaa sen tulevaisuutta pohtineen parlamentaarisen työryhmän linjauksia, sanoo ryhmän jäsenenä ollut kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.).

> Lue koko juttu
8.12.2016

Hanne Aho: Sipilän viestittely epäasiallista

Facebook

Puheenjohtaja Hanne Aho: Sipilän viestittely epäasiallista

> Lue koko juttu
30.11.2016

Ylen Jääskeläinen: työntekijän pitää noudattaa johdon linjaa

Facebook
29.11.2016

Horisontti-ohjelma palkittiin Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnuksella

Facebook

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin on jakanut ensimmäisen Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen journalisteille.

> Lue koko juttu
25.11.2016

Hanne Aho JSN:n kannatusyhdistyksen johtoon

Facebook

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho on valittu Julkisen sanan neuvoston (JSN) kannatusyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä vuoden 2017 alussa. Valinta tehtiin JSN:n kannatusyhdistyksen syyskokouksessa Helsingissä 25. marraskuuta.

> Lue koko juttu
16.11.2016

Mediahub vähentää yhdeksän henkilöä

Facebook

MTV3-kanavalle uutisia tuottavan Mediahub Helsinki Oy:n yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona 16. marraskuuta. Lopputulos on, että työntekijöiden määrä vähenee yhdeksällä henkilöllä. Näistä kahdeksan on Journalistiliiton jäseniä. Heistä kuusi henkilöä irtisanotaan suoraan ja kahden työsuhde päättyy eläkejärjestelyin.

> Lue koko juttu
16.11.2016

Ylen vähennystavoitteena 145 henkilötyövuotta

Facebook

Yleisradio käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat Tuotannot-yksikön Yle Tuotanto ja Design -osastoa. Neuvottelujen piirissä ovat osaston kaikki toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa olevat 439 henkilöä, kertoo Yle tiedotteessaan. Näistä 289 työskentelee Helsingissä ja 150 Tampereella.

> Lue koko juttu
3.11.2016

Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden kuvaajat irtisanotaan

Facebook

Hämeen Sanomat Oy irtisanoo Hämeen Sanomista kolme valokuvaajaa ja Forssan Lehdestä kaksi. Irtisanomiset ovat seurausta yhtiön eilen päättyneistä yt-neuvotteluista. Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden kuvausosastot lakkautetaan ja kuvaaminen ulkoistetaan alihankkijayrityksille.

> Lue koko juttu
28.10.2016

Oikeusasiamies Hanskan tapauksesta: ministeriön toiminta epäasianmukaista

Facebook

Oikeusasiamies on antanut ratkaisunsa koskien freelancetoimittaja Jari Hanskan viime syksynä jättämää kantelua valtiovarainministeriön toiminnasta. Ratkaisun mukaan ministeriö toimi epäasianmukaisesti evätessään Hanskalta pääsyn ministeriön taustatilaisuuteen.

> Lue koko juttu
logo Suomen Journalistiliiton
ammattilehti
93. vuosikerta